Коротка мандрівка Житомиром з присмаком кінця ХІХ століття. ФОТО

  Саме так підписала світлини, якими поділилася на своїй Фейсбук-сторінці депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

   «Коротка  мандрівка Житомиром з присмаком від 1895 року. Люблю дивитися в небо», — зазначила втор допису.

   Дивлячись на такі фото, розумієш, як же добре та цікаво дізнаватися щось нове про рідне місто, або ж прогулятися такими атмосферними, історичними місцями, як, наприклад, на цих фотографіях. Маємо на увазі пожежну вежу в Житомирі, побудовану ще в кінці ХІХ століття.

  А тепер дещо з історії цієї споруди. Пожежна вежа (Музей пожежної охорони), знаходиться у  Житомирі. Побудували її в 1894 році за ініціативи міських чиновників.   Навіть сьогодні вежа знаходиться в робочому стані, і разом з тим   є архітектурною пам`яткою місцевого значення. В кінці ХІХ століття, через часті пожежі в місті та збитки від них, місцева влада стала вживати відчайдушні спроби поліпшити ситуацію.

  Перша пожежна команда в місті розпочала свою роботу в 70-х роках. Її чисельність налічувала всього лише 50 осіб. У музеї можна ознайомитися з історією розвитку системи пожежогасіння та пожежної техніки. У стінах музею, через кінопроектор, відвідувачам показують пізнавальні фільми про причини виникнення та способи гасіння пожеж. Пожежна вежа є однією з найбільш оригінальних і часто відвідуваних визначних пам`яток міста. Цю унікальну будівлю точно варто відвідати. Екскурсія в будівлю пожежної вежі — не тільки дуже цікаво, але й пізнавально!

kd 18081805 1

kd 18081805 1

kd 18081805 1

Текст: ua.igotoworld.com

Фото: Олена Галагуза, Фейсбук

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework