×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Житомирі художник створює 3D-шедеври із соломи. ФОТО

  На Житомирщині колишній вчитель фізкультури створює об’ємні картини із соломи. 

 Власну техніку художник відточував більше двадцяти років. Він самостійно заготовлює всі матеріали для полотен і створює авторські рами. Викладач фізкультури за освітою і митець за покликанням. Уже 20 років Микола Климович створює унікальні 3Д картини.

  А робити їх не так просто – потрібна спеціальна солома, яку необхідно підготувати для роботи. Каже: найкраще для картин підходить житня або пшенична солома. Її художник спочатку спеціально розрізає на шматки, варить і лише потім робить основу майбутніх картин.

  Ця солома вже придатна до того, щоб її розчеплювати за допомогою праски. Я розщеплюю її на смужки, розглажую, тоді приклеюю одну до одної, і виходить таке собі солом’яне поле,

– сказав художник Микола Климович.

  Більше за все митець любить історичну тематику, особливо періоду Київської Русі. Образи шукає у “Повісті минулих літ” Нестора-літописця. На виготовлення однієї об’ємної композиції художник витрачає не менше, ніж півтора року.

  “Деталі настільки маленькі, що я використовую звичайний медичний шприц, тому що навіть скальпелем не можна взяти такі маленькі деталі. Буває таке, що я можу два тижні над нею (деталлю) працювати, наприклад, головою козака”, – розповів художник.

  Але вчительське минуле не дає про себе забути. Щоправда, викладає він уже не спортивні нормативи, а мистецтво. У місцевій академії навчає творити шедеври аж 40 дітей. Усі картини майстра об’ємні – мають декілька планів. Зараз художник працює над композицією, яка символізує сучасний час – військовий конфлікт між Україною та Росією.

  Чому двоголовий змій? Тому що герб Росії – це двоголовий орел. Сів на її територію України, яка в великому розпачі, і знищує її. Але ось є український воїн, який веде боротьбу,

– сказав Климович.

  Загалом, у творчому доробку Миколи Климовича 100 унікальних робіт.

ok 22.10.8086jpg

Джерело: svidok.online

 

Последнее изменение Вторник, 23/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework