Комплексна краєзнавча велоекспедиція навколо Житомирщини

  Фото мандрівки Житомирською областю опубліковані в соціальних мережах.

 

  «Цю звитягу пройдено попри всі негаразди на старті ? (виїхав з температурою, потім кілька днів жуб хотів кетанов, пізніше коренями надірвав покришку, на восьмий день від явно не шосейних умов –нарешті розвалились велотухлі, зламав ножик, і все типове для болотно-лісових умов вперто мене переслідувало… Цікаво що я не тільки віднайшов чи відвідав вже проставлені маркери об`єктів на карті, але по ходу виявляв нові цікавинки, від місцевих жителів здебільше. ?

  Небо також невтомно крутило, пензлем хмар.

  Дороги а частіше їх «малопрохідність» (було багато радіалок, розвідок, навпростеців і под.) додавали троха трофі-рейдовості, а ще якось врятував від ночівлі всеред лісу п`яного ягідника. Багато цікавих людей і зустрічів відклалось в нотатки і маркери карти ( в основному десь на джерелах і лісових стежках).

  Можна б підбити підсумки, хоча статистика та зведена фотооповідка буде дуже не скоро (якщо чесно –навряд чи раніше зими).

  Оскільки цікавинок було віднайдено щось із сотню, серед них тільки вікових дерев (Дуби, тополя, ялини, ясен) виокремив в папку вже 44 Обереги. А там ще джерела, церкви дерев'яні, руїни маєтків, об`єкти природо-заповідного фонду Житомирщини і безліч іншого!

  Найголовніше з цього я за місяць додам в літню версію нашого Інтерактивного Туристичного Атласу Житомирщини. Також планую три тематичні короткі фотопідбірки з цієї мандри:

  - флора (чимало рідкісних видів зустрів);

  - архітектура( в основному житлова поліська традиція),

  - «вибране» ( на кшталт фотохудожнє).

  Та найпершим чекайте трейлер фільму з цієї мандри.

  Люблю ті лісовії кварцито-комариновії хащі, де сфагнові мохи проростають кривососнами, а ті торкають небо гніздами лелек.

  P.S.…ще б шоп людей поменше, а дубів побільше», — йдеться в описі до фото.

Фото: Павло Мокрицький, Фейсбук

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 04/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework