Щоденник бердичівського військового

  За передвиборчою метушнею, нарешті, знайшов час для замітки, зовсім непов’язаної з майбутніми виборами. Адже ще кілька тижнів тому до рук мені потрапила книга під назвою «Щоденник непрофесійного військового», написана бердичівлянином.

   З її автором, Миколою Ніколаєвим, ми знайомі досить давно, але те, що на додаток до свого художнього таланту він має ще й письменницький, стало зрозумілим лише після прочитання цього щоденника.

   У цій книзі Микола Леонідович поєднав і свої спогади про службу в Афганістані у далеких вже вісімдесятих роках минулого століття, і досить свіжі враження від мобілізації, полігонів і передової в зоні АТО, які, звичайно ж, стали основою сюжету, і «вічні» теми добра і зла, відносин між людьми, що особливо проявляються в екстремальних умовах.

  Як сказано в передмові, ця книжка є друкованою версією рукописного щоденника, а всі ілюстрації зроблені автором власноруч. Саме тому і сприймається вона як органічне єдине ціле текстів, малюнків, фотографій та обкладинки. Літературне редагування тексту робила найвідоміший філолог нашого міста Тамара Василівна Бабійчук, а надрукував книгу найбільш плодовитий останнім часом видавець Житомирщини Олексій Євенок.

   Бердичівлянам вона має бути найбільш рідною, адже починається книга з мітингу перед міськвиконкомом у січні 2015 року, та і надалі наше місто кілька разів стає місцем сюжетних нотаток щоденника.

  Але першими покупцями нової книги стали відвідувачі першого Всеукраїнського форуму військової книги у Києві, а згодом ще кількох столичних книжкових ярмарок. Серед інших книг військової тематики видання нашого земляка зайняло чільне місце та здобуло широке визнання.

  Бердичівляни можуть придбати книгу безпосередньо у автора (як я це і зробив), а всі інші можуть замовити її. Для цього потрібно відправити СМС повідомлення на номер (098) 443 90 55 з інформацією: кількість примірників, адреса «Нової Пошти», номер телефону та прізвище отримувача. Вартість одного примірника становить 120грн. Якщо є бажання отримати примірник з особистим підписом, вказуйте про це обов’язково.

  Олександр Доманський, rio-berdychiv.info

kniga1

kniga2

  P.S. Серед чисельних відгуків про книгу у соцмережах, думаю, найбільш відповідний написала одна читачка: «Жестокая реальность, без пафоса - и одновременно чувство какого-то сюра. Как все это вообще может происходить? Обязательно к прочтению».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework