Житомирський драмтеатр в передчутті грандіозного та феєричного відкриття 76-го сезону!

  Сьогодні, 24 вересня, у переддень старту нового, вже 76-го, театрального сезону відбулася прес-конференція за участі акторів, режисерів та керівництва Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги з цієї святкової нагоди.

 

  Під час заходу представники житомирського храму мистецтва трішки відкрили завісу, розповівши, що чекає на глядача в новому театральному сезоні, поділилися проблемними питаннями, наявними в закладі, а також з теплотою, в теплій, дружній і невимушеній атмосфері розповіли про виставу «За двома зайцями». Чому саме про неї? Саме з цієї вистави, мотиви та герої якої, особливо в екранізації, багатьом добре знайомі та які вже полюбилися сотням, тисячам людей, і стартує новий театральний сезон в Житомирі. Звісно ж, полюбилися глядачу й житомирська театральна вистава, якій, зауважимо, цього року виповнюється аж 20 років.

  Спершу розповімо, що цей сезон буде, як завжди видовищним, яскравим, багатим на вистави, які вже полюбилися глядачу, а також декількома новими роботами, які будуть представлені в новому театральному сезоні. Зокрема, головний режисер, заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна вже готує для поціновувачів театрального мистецтва виставу на єврейську тему. Окрім того, на малій сцені облмуздрамтеатру заплановане музичне дійство за участі музикантів театру, де, наприклад, звучатимуть такі прекрасні музичні інструменти як скрипка та віолончель. Ми акцентували увагу саме на них, оскільки саме музиканти, які гратимуть на віолончелі та скрипці, доєдналися до театральної родини облмуздрамтеатру ім. Івана Кочерги цього року. І ще одним мистецьким сюрпризом буде вистава, режисером якої буде Петро Авраменко — актор драмтеатру, режисер, заслужений діяч мистецтв України. Вона також активно готується і багато глядачів вже з нетерпінням чекатимуть перелічених вище прем'єр.

  А вже в очікуванні прем'єр нових вистав, театрали зможуть насолодитися роботами, які полюбилися сотням, тисячам глядачів. В цьому ж матеріалі ми пропонуємо ознайомитися з афішею драмтеатру на вересень та жовтень.kd24091910 1

  Зокрема, повертаючись до прем'єри нового театрального сезону, який триватиме 25 та 26 вересня виставою «За двома зайцями», зауважимо, що за словами творців вистави, акторів, та всіх тих, хто задіяний до її втілення у життя, це буде неймовірне, атмосферне, гумористичне дійство, яке викликатиме в глядачів справжній калейдоскоп емоцій та подарує незабутні враження. Попри те, що виставі виповнюється вже 20 років, завдяки тим живим емоціям на сцені, імпровізації акторів, постійному розвитку, вдосконаленню, неперевершеній акторській грі, кропіткій праці всіх, хто докладає зусиль, аби глядач побачив чудовий кінцевий результат, «За двома зайцями» не набридає, не втрачає своєї актуальності, й досі викликає інтерес.kd24091910 2

  Говорячи про виставу, ми не можемо не зазначити, що актори вистави, які грають в ній від самого початку, як от Петро Авраменко, якого глядач побачить в ролі Свирида Петровича Голохвостого («Голохвастова»), чи ж то артистка драми, заслужена артистка України Оксана Павлова, яка гратиме не менш легендарну героїню цього твору — Проню Прокопівну — розповіли чимало цікавих історій та про курйози, які траплялися з ними за роки існування «За двома зайцями». То одна з актрис якось випадково лишила в одній нижній білизні, бо ж її напарник на сцені випадково зняв з неї одяг прямо з тим, що було надягнуто під ним, аби, зрештою, не залишатися в самому спідньому. То вже інша партнерка Марина Букша, артистка драми, заслужена артистка України ловила Петра Авраменка просто зі сцени, оскільки він умудрився якось звідти звалитися.

  Та одна з історій, яка точно є в топі серед курйозних, як у героїні Проні Прокопівни одного разу відпала частина гримерного носа, а вона, імпровізуючи, самостійно спробувала його прикріпити. Проте, вийшло це вкрай смішно, оскільки вона надягла потім не лише його, а ще й все те, що прикріпилося до нього, як от листя з декорації. І все це, граючи на сцені, виходячи з ситуації як тільки можна. Як згадують артисти, крізь сльози сміявся весь зал через всю цю кумедну ситуацію, та й самі актори ледь стримувалися, аби не розсміятися, не зірватися з потрібної емоції, необхідної їм для ролі. Це лише декілька цікавих та яскравих історій, пов'язаних з цією історією. Отож, як бачимо, в таких умовах, за наявністю подібних ситуацій, вистава просто не може застаріти та набриднути, чи втратити свою актуальність або ж інтерес до неї. Це дійсно варто побачити на власні очі, бо ж доповнення, зокрема й музичні, які цього разу будуть у творі «За двома зайцями» на сцені драмтеатру, точно не змусять сумувати, радше навпаки, подарують неперевершений та незабутній вечір у величному житомирському храмі мистецтва. 

  Насамкінець, ми не можемо замовчувати ситуацію з ремонтом, реконструкцією облмуздрамтеатру в Житомирі. А вони, зазначимо, наразі не відбуваються через відсутність належного фінансування. Історія просто затихла. Як зазначила директор театру, заслужений працівник культури України Наталія Ростова розповіла, що вся проектно-кошторисна документація готова, пройшла належну експертизу. Але наразі відсутні співфінансування Житомирської облради та ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку). Це, орієнтовно 10-30%, яких просто поки немає. Це головна причина того, що реконструкції поки не буде. А ремонт, як сьогодні, 24 вересня стало відомо від пані Наталії Ростової та інших працівників театру, вкрай необхідна одному з найкращих храмів мистецтв в Україні —  мається на увазі саме нашому житомирському облмуздрамтеатру. Зокрема, застаріла техніка, наприклад, ті ж самі мікрофони, які завдяки технікам, фахівцям отримують вже не одне життя, застаріла проводка, яку повністю необхідно міняти — всі ці, та й інші, проблемні питання, звичайно ж, потребують вирішення і бажано якомога швидшого. Маємо надію, що в найближчому питанні основні проблеми драмтеатру все ж будуть вирішені і владні структури звернуть на це увагу та нарешті почнуть діяти.

  Але завершимо ми все ж на позитивній ноті. Драмтеатр наразі в очікуванні нового театрального сезону. І це вкрай важлива подія в театральному житті всієї Житомирщини. Усі поціновувачі театрального мистецтва, не проґавте чудової нагоди і зануртеся в атмосферу таланту, акторської гри, неймовірних емоцій та вражень, які отримаєте на виставі «За двома зайцями». І, насамкінець, ще одна гарна подія трапилася в житті театру, яку ми теж не оминули увагою — 21 вересня Житомирський театр розпочав свій 76-ий дитячий театральний сезон. Того ж дня відзначали перші миті театрального року виставою "Аліса в країні чудес" режисера Петра Авраменка.

  «Ми дякуємо кожному, хто був у цей день із нами - ви є нашим натхненням, адже все, над чим працює команда театру, створюється тільки заради вас», — зазначалося в описі до відео драмтеатру в соціальних мережах, яким ділимося й ми. Отже, всі ми в передчутті чудового театрального сезону, і вже очікуємо на просто надзвичайні, емоційні, дивовижні вистави в справжньому житомирському храмі мистецтв.

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework