×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Новоград-Волинський відвідала правнучка Івана Франка

Днями до Новоград-Волинського завітала правнучка відомого українського письменника Івана Франка – Олеся Франко, та майстер традиційного народного мистецтва Йосип Осташинський.

А також юні піаністки дитячої музичної школи м. Калуш Івано-Франківської області, де Олеся Мирославівна працює викладачем.

Цього дня, у конференц-залі Будинку рад відбулася зустріч делегації з секретарем міської ради Сергієм Лавренюком, яка розпочалася із спільного колядування. Після чого Олеся Мирославівна вручила оберіг, - повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

Протягом заходу багато теплих та щирих слів прозвучало на адресу обдарованої молоді – майбутнього Української держави.

Олеся Франко звернулася до міської влади, з проханням фінансової допомоги у сприянні облаштування музичної зали у Національному центрі «Українська Хата», де і зупинилася делегація. До речі, засновником закладу є Товариство «Мале Коло» та учасник Товариства Петро Камінь (Василь Остапчук). За словами Олесі Мирославівни, ця ідея виношується уже не перший рік, але потрібні кошти, щоб побудувати сцену та придбати інструменти, на яких зможе займатися талановита молодь, мова йде про малий рояль. У перспективі планується проведення у закладі всеукраїнських конкурсів, музичних та творчих фестивалів тощо. До того ж, у приміщенні Національного центру «Українська Хата» є можливість для проживання конкурсантів, яких будуть запрошувати до участі у відповідних заходах.

Протягом двох днів, делегація провела ряд цікавих заходів: майстер-клас від Йосипа Осташинського у центрі науково-технічної творчості учнівської молоді, відкритий урок Олесі Франко у Школі мистецтв та представлення нової збірки поетеси у музеї родини Косачів, також зустрічі з учнями навчальних закладів міста, концерт у міському Палаці культури імені Лесі Українки, ознайомилася з роботою місцевого підприємства «ЖАКО» та ін.

n 2001152533

n 2001152533

n 2001152533

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework