Ляльку, яка малює, від житомирського актора Сергія Соловйова у Дніпрі визнали найкращою. ВІДЕО

  Житомирський лялькар Сергій Соловйов отримав найвищу оцінку на Всеукраїнському фестивалі вуличних мистецтв у Дніпрі відразу у двох номінаціях. За підсумками 2-го унік-енду.

 

  За словами артиста, на конкурс він повіз 5 номерів із динамічними ляльками. Одну із них створив безпосередньо перед фестивалем. І навчив її... малювати

  Художник Сальдалі – ляльковий персонаж, якого створив Сергій Соловйов. Ця лялька стала п’ятою, яку житомирянин показав глядачам на фестивалі. За його словами, він представив відомого всім мультика. "Якщо я його не буду брати, то він випаде із концепції вистави. Потім це лемур "I like to move it". Єнот, який прибирає і сортує сміття. На виставу прийшли найменші глядачі. Діти долучилися до вистави – вони допомагали ляльці Єноту сортувати сміття. За цим було дуже класно споглядати", - розповів Сергій Соловйов.

  Він також сказав, що ляльку-художника він зробив саме під цей фестиваль. "Я розумів, що повторювати ті номери, які були минулого разу, буде не дуже коректним. Тому я довго думав і десь місяць працював над цією лялькою. І десь за тижні два я вже тренувався малювати пейзажі", - розповів лялькар.

  5-тий Всеукраїнський фестиваль вуличного мистецтва розпочався 10-го січня у Харкові і фінішуватиме 8-го березня у Дніпрі. Про це телефоном розповіла співорганізаторка фестивалю Тетяна Реуцька.

  "Призовий фонд фестивалю становить 80 тисяч гривень, який рівномірно ділиться на грошові премії по кожній із двох номінацій у таких розмірах. За перше місце - 25 тисяч гривень, за друге -10 тисяч і за третє - 5 тисяч гривень. Щодо останнього уїк-енду, то у Сергія 30 балів. Це дуже класна оцінка", - сказала Тетяна Реуцька.

  Журі оцінювало оригінальність образу, його цілісність та виразність, розповідає суддя фестивалю Олена Лагода

  "Звісно, ми поставили 10, 10 і 10. І у нас навіть не було жодних сумнівів. Вміння працювати артиста з глядачем – це було приголомшливо. І дійсно ляльки у нього добрі, живі. Вони оживали в його руках. Всі сміялися з цих ляльок, а лялька-художник - це взагалі щось окреме. Тому що це своя історія, доля. Навіть ось цей пейзаж! Ну, це ж лялька малювала. Ні в кого не було сумнівів. Тож, мене дуже вразив цей виступ", - розповіла Олена Лагода

  На цьому фестивалі лялькар бере участь у динамічному жанрі.

  Сергій Соловйов: "У динамічному жанрі досить сильні суперники. Не так багато в цьому жанрі людей, які працюють на вулиці. Якщо бог дасть, то буде якийсь виграш. Тому що головне у будь-якому фестивалі – це спілкування з колегами і з глядачем".

 Автори сюжету: Антоніна Тугас та Аліна Домбровська

Камера Ігор Грач

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 27/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework