×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Петро Саух зустрічався з польськими професорами

До Житомирського державного університету імені Івана Франка приїхала делегація професорів із Зеленогурського університету (Польська Республіка)

у складі професора, доктора габілітованого, завідувача кафедри філософії культури Інституту філософії Романа Сапенька та професора, доктора габілітованого, керівника Майстерні міфопоетики і філософії літератури факультету польської філології Богдана Трохи.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім. Івана Франка.

У рамках перебування делегації науковців із Зеленогурського університету у ЖДУ імені Івана Франка відбулася зустріч ректора університету, професора Петра Сауха з відомими професорами з Польщі.

Під час зустрічі ректор ЖДУ розповів професору з Польщі про структуру та діяльність університету в цілому та в рамках «Угоди про консорціум із Варшавським університетом» зокрема.  Також Петро Саух презентував для Романа Сапенька та Богдана Трохи низку цікавих наукових видань. Варто зауважити, що особливу зацікавленість у професорів з Польщі викликала турбота ЖДУ про більшу захищеність випускників на ринку праці – можливість отримання студентами додаткової спеціальності. У ході розмови з’ясувалося, що між Житомирським державним університетом імені Івана Франка та Зеленогурським університетом є чимало спільного – обидва навчальні заклади колись були педагогічними.

Після знайомства сторони зустрічі перейшли до більш предметної розмови про співпрацю. Відтак наступним етапом зустрічі науковців стали переговори щодо співробітництва між Зеленогурським університетом і ЖДУ імені Івана Франка. Як результат, було узгоджено продовження співпраці за спільним проектом Майстерні міфопоетики і філософії літератури факультету польської філології Зеленогурського університету та Центру естетичної антропології та етнокультурології ЖДУ «Культура та література популярна», підписання угоди про співпрацю між університетами, співпраця за програмою Еразмус+, а також підписання договору на міждержавному рівні, коли кожні два роки відкриваються нові програми.

По завершенню зустрічі з ректором Петром Саухом професори з Польщі Роман Сапенько та Богдан Троха ознайомились з унікальними експонатами Музею старожитностей ЖДУ ім. І. Франка, роботою кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології інституту філології та журналістики та визначилися з часом читання лекцій для студентів ЖДУ ім. І. Франка.

Петро Саух польські професори

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework