×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині пройшов перший фестиваль військово-патріотичної пісні та прози

У місті Коростень відбувся перший всеукраїнський фестиваль військово-патріотичної пісні та прози «Загартовані вогнем». 

n 0709155699Ініціатором такої значної для нашого часу події став заступник командира взводу батальйону «Донбас» Ігор Чайковський (позивний «Артист»).

Як повідомляє visti.pro, у дводенній конкурсній програмі фестивалю виступило 24 учасники з Київської, Житомирської, Ужгородської, Івано-Франківської та Донецької області. Організатори таку цифру вважають символічною, адже цього року Україна відсвяткувала 24-річчя своєї Незалежності.

Вибирали головну пісню країни народний артист України Юрій Рибчинський, поет і композитор Євген Рибчинський, поетеса Анастасія Дмитрук, журналіст Єгор Соболєв, політики Ярослав Маркевич і Володимир Арешенков, а також продюсер і співавтор ідеї фестивалю Михайло Ясинський. За словами суддів, вибір кращої пісні був складним, адже кожна пронизана болем за Україну і гідна перемоги.

Ігор Чайковський: «Приємно, що більшість учасників – молодь, яка відстоює інтереси своєї незалежної країни. Одні співали лірику, інші – читали RAP, але всі пісні були про Україну. Наймолодшій конкурсантці було 11 років, і вона на рівних презентувала свої вірші про рідну країну. І це вражає. Можу з упевненістю сказати, що перший фестиваль військової пісні пройшов успішно. Але нам є до чого прагнути в майбутньому хочемо розбити конкурсну програму на кілька днів, розділяючи поезію і дні військової пісні».

Гран-прі заслужено отримав колишній боєць батальйону «Донбас» - Іван Норожнов (позивний «Музикант»), який виконав пісню Тараса Петриненка «Україна», визнаний неофіційним гімном нашої країни.

Зі слів організаторів, фестиваль військово-патріотичної пісні «Загартовані вогнем» стане щорічним, розширюючись територіально.

Последнее изменение Понедельник, 07/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework