×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Радомишлі відсвяткували День народження Музею української домашньої ікони та відкрили «Острів щастя»

У рамках святкування 4-ої річниці Музею української домашньої ікони в історико-культурному комплексі «Замок-музей Радомисль»

n 0510156069відбулося відкриття Острова Щастя та дзвіниці із дев'яти Диводзвонів «Дев’ять дарів Духа Святого»

Музей українських домашніх ікон і старожитностей ,який є частиною комплексу, що стоїть на королівському шляхуViaRegia, відзначив свою четверту річницю з дня відкриття. З нагоди свята ініціатор створення музею, меценат, народний депутат України відкрила казковий «Острів щастя». Гостей також запросили стати частиною легенди про переливи дев’яти Диво-дзвонів «Дев’ять дарів Духа Святого».

У святкуванні Дня народження брали участь голова Радомишльської райдержадміністрації Володимир Тетерський, голова районної ради Віктор Михненко, міський голова Олександр Ткачук та інші гості.

Довідково:

Історико-культурний комплекс «Замок-музей Радомисль» є першим в Україні дипломантом проекту Ради ЄвропиViaRegia. У 1612 році на цьому місці архімандрит Києво-Печерської Лаври Єлисей Плетеницький заснував першу в Центральній Україні фабрику з виробництва паперу для книго друкарства – Папірню. У 2007 році відбудовою «Папірні» зайнялася Ольга Богомолець. На місці напівзруйнованого млина, перетвореного в сміттєзвалище, вона створила історико-культурному комплекс з єдиним у світі Музеєм української домашньої ікони «Душа України». 30 вересня 2011 року Музей був офіційно відкритий і до нього завітали перші відвідувачі.

n 0510156069 1

n 0510156069 1

n 0510156069 1

Последнее изменение Понедельник, 05/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework