×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Науковець з Німеччини стала почесним доктором ЖДУ ім. І. Франка

5 листопада в аудиторії інституту іноземної філології Житомирського державного університету імені Івана Франка

n 0911156584ректор університету Петро Саух вручив нагрудний знак «Почесний доктор Житомирського державного університету імені Івана Франка» науковцю з Німеччини – доктору Кароліні Гілесгайм, – яка другий рік поспіль читає лекції франківцям та спеціально написала для них підручник.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

«Доктор Кароліна Гілесгайм вже давно стала другом ЖДУ імені Івана Франка, долучившись до публікацій у науковому журналі «Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка». Минулого навчального року двічі протягом тижня у рамках діяльності «Brecht Zentrum» ННІ іноземної філології ЖДУ імені Івана Франка доктор провела ряд літературознавчих семінарів зі студентами і викладачами університету за творчістю Бертольта Брехта. І от знову завітали до ЖДУ, щоб почитати студентам і викладачам інституту іноземної філології університету черговий цикл лекцій за творчістю Бертольта Брехта. Крім того, д-р Гілесгайм написала навчальний посібник з вивчення ранньої творчості Бертольта Брехта для студентів ННІ іноземної філології університету, сприяла розширенню колекції оригінальних експонатів для виставки, присвяченої життю і творчості Б. Брехта, запланованої до 100-літнього ювілею Житомирського державного університету імені Івана Франка. З огляду на це Вчена рада нашого університету прийняла одноголосне рішення», – каже ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух.

n 0911156584 1

Відтак, звання «Почесний доктор Житомирського державного університету імені Івана Франка» доктору філології, викладачу Бамберзького університету (Німеччина) Кароліні Гілесгайм присвоїли за активну участь у роботі «Brecht Zentrum», який діє при кафедрі германської філології та зарубіжної літератури ННІ іноземної філології ЖДУ ім. І. Франка, наукову співпрацю з Брехтівським науково-дослідним центром (м. Аугсбург) та особисті наукові заслуги перед ЖДУ ім. І. Франка.

«Дуже рада, що можу долучитися до роботи в університеті, який має давні традиції. Вражаюся, які хороші знання з німецької мови та літератури мають студенти ЖДУ. Ще приємніше бачити той запал, з яким звертаються студенти до вивчення творчості Брехта. Нагорода – це кульмінація всього, що я пережила за тиждень в ЖДУ ім. І. Франка», – ділиться викладач Бамберзького університету (Німеччина) Кароліна Гілесгайм.

n 0911156584 2

Последнее изменение Понедельник, 09/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework