Освітяни на сесії міської ради: Останнім часом ми працюємо в сфері залякування й "чорного піару"

    Сьогодні, 1 березня, відбувається чергова сесія. Її початок ознаменувався хаосом, оскільки дуже багато активістів з плакатами прийшли, щоб виступити в сесійній залі. З самого початку навіть між  ними самими почалися суперечки.   

    Серед них були і представники партії Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил», мешканці мікрорайону «Паперова фабрика»,  які борються за екологію «Бумажки», виступають проти знищення лісу. Прийшли на пленарне засідання і представники галузі освіти з плакатами «Освіта міста Житомира – флагман освіти України» та «Дайте можливість спокійно виховувати дітей».  В інших же активістів були плакати  «Імпічмент замість революції», «Демонтаж системи».

   «Зараз ніхто не дасть права почати розхитувати ситуацію в країні. П'ята колона починає активізуватися. Ми хочемо сказати, що є питання і до депутатського корпусу, і  особисто до Житомир кого міського голови Сергія Сухомлина. Але вони будуть задані в конструктивному руслі. Зокрема, є незаповнений міськвиконком: там не вистачає ще двох членів виконкому. У вас, Сергіє Івановичу, немає першого заступника. Потрібно розділити всі ці питання і вирішувати їх. Йде з посади ваш заступник Матвій Хренов. Я чимало де чув, що він достатньо гарний фахівець. І є багато питань з приводу чого він звільняється.

   Ми знаємо, що йдуть змагання політичні змагання в депутатському корпусі не в інтересах українського народу. І тому ми хочемо внести певні пропозиції. Я вважаю, що біля міськвиконкому має бути наглядова рада, яка буде створена з громадськості.  І кінцева мета цієї ради — доцільне використання бюджетних коштів. Бо нині складається ситуація, що в деяких випадках вони витрачаються не та, на що дійсно потрібно було б їх витрачати в першу чергу...», — зазначив один з активістів.

   «Останнім часом ми працюємо в сфері залякування, "чорного піару", і це негативно відображається на нашій роботі. Зараз йдуть розмови про звільнення керівництва управління освіти. Ми відповідально заявляємо, що висловлюємо повну довіру керівникам управління освіти. Ми закликаємо не піддаватися на шантаж певних політичних сил. Від цього дня ми більше не будемо пасивними, ми впроваджуємо освітянську варту: наші представники будуть здійснювати моніторинг всіх подій у місті, будемо присутні на засідання депутатських комісій, виконавчого комітету та сесій міської ради. Ми пишаємося тим, що ми освітяни, ми пишаємося нашим місто. Слава освітянам», - зауважила одна з представників  освітян, виступаючи перед присутніми і зачитуючи звернення від імені своїх інших колег.  

  Варто зазначити, що після початку сесії активісти з плакатами ще майже годину виступали. І лише близько 11:30 вже було сформовано порядок денний.  Зауважимо, що з нього зняли питання про затвердження договору фінансового лізингу. Натомість до порядку денного включили питання про звільнення заступника мера Матвія Хренова: з другої спроби ця пропозиція набрала необхідну кількість голосів. Додамо, що на пленарному засіданні присутні 37 депутатів з 42.

Пропонуємо також переглянути відео з сесії Житомирської міської ради,  яке опублікував місцевий активіст Роман Кучер на своїй сторінці у Facebook.

Онлайн трансляцію сьогоднішнього пленарного засідання дивіться тут.

 

Последнее изменение Четверг, 01/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework