У Новограді-Волинському триває війна депутатів з міським головою

  Війна частини місцевих депутатів ради з головою Новоград-Волинської міської ради вступила в нову стадію.

 

  Як відомо, 6 листопада на позачерговій сесії міської ради депутати більшістю голосів визнали роботу мера Новограда-Волинського Віктора Весельського незадовільною й висловили йому недовіру. Однак він подавати у відставку відмовився й продовжував обіймати посаду, - розповідає chaspolissya.com.ua.

  Відтак частина депутатського корпусу ініціювала “чергову позачергову” сесію з метою прийняття постанови тепер уже про відсторонення міського голови від виконання обов`язків, яку запланували на 14 грудня, про що, відповідно до законодавства, звернулися до мера, який, згідно з тим таки законом, не має права не призначити таку сесію.

  Але Віктор Весельський несподівано завдав удару у відповідь. На підставі звернення депутатів позачергову сесію він призначив. Але “трохи змістив” дату та час, призначивши її на понеділок, 10 грудня, причому на 9 годину ранку.

  Тонкощі гри тут ось у чому: сесію міської ради без попередніх засідань депутатських комісій проводити не можна. А засідання лише мали відбутися між 10 та 14 грудня.

  Чи попіклувався міський голова про дотримання букви Закону перед призначенням сесії на ранок 10 грудня? Так. Він призначив засідання комісій на… 8 годину ранку цього ж дня.

  Найцікавіше те, коли саме це відбулося. За інформацією, отриманою журналістами газети “Час Полісся”, дату й час проведення засідань депутатських комісій та початку позачергової сесії міської ради Віктор Весельський призначив у п`ятницю, 7 грудня, приблизно о 14 годині дня. Розрахунок на те, що в умовах цейтноту депутати або не зберуться на засідання комісій, або й на засідання самої сесії?

  Сталося усе так, як і мало. На 9 годину ранку 10 грудня в сесійній залі Новоград-Волинської міської ради зібралося лише 12 з 34 депутатів. Сесія не повноважна.

  Таким чином, та частина депутатів (а їх, за відомостями, отриманими журналістами, більшість), які мали намір змістити з посади мера, отримала в цій партії несподіваний шах. Але шах – це ще не мат. Є інформація, що, незважаючи на усі перепони, депутати Новограда-Волинського не відмовилися від наміру таки провести позачергову сесію 14 грудня, або й у якийсь інший день.

  Утім, першу атаку Віктор Весельський таки відбив – попереду новорічно-різдвяні свята й далеко не факт, що вдасться зібрати необхідну кількість голосів за відставку міського голови, або навіть і кворум, який робить сесію повноважною.

  А міський голова може повторити свій вдалий маневр.

  Війна триває…

  Автор: І. Шуляк

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework