×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирянам розповіли про децентралізацію влади та подолання корупції

У вівторок, 28 квітня, у Житомирі побував лідер громадського руху «Народний контроль», народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Дмитро Добродомов.

Він взяв участь у роботі круглого столу «Децентралізація в Україні: антикорупційний вимір».

«Житомир - це вже сьома область в яку я приїхав з просвітницькою програмою. Наша команда хоче донести до українців те, що в державі потрібно створити трирівневу структуру місцевого самоврядування та передати на місця значну частину повноважень державних органів, шляхом прийняття змін до Конституції України. Потрібно змінити владу та побороти корупцію», - розповідає Дмитро Добродомов. – «Зараз слово “децентралізація” стало дуже модним, і воно вписане великими буквами в коліаційну Угоду. Вписане і не менш великими літерами в угоду про асоціацію з Євросоюзом. Проте менше 4% населення України розуміють, що таке децентралізація і що вона принесе нам».

За словами лідера громадського руху «Народний Контроль» наразі є три ключові моменти, які має впровадити Україна. Це дієва боротьба з корупцією на місцях, підтримка малого і середнього бізнесу й зменшення податкового тиску та зменшення повноважень для органів місцевого самоврядування.

Під час круглого столу Дмитро Добродомов навів приклади боротьби з корупцією та зміни в системі Польщі й Грузії.

«Нещодавно, я спілкувався з Президентом Польщі Броніславом Коморовським. Ми говорили проте, як Польща подолала ті всі перепони. Вони цей процес пройшли в середині 90-х, щоправда війни у них не було, але ситуації були схожі. Не зважаючи на всі негаразди - зважилися на реформи. Польща чи не єдина з країн, яка на сьогодні має найстійкіший економічний розвиток. Вони зважилися на реформи та посилили владу місцевого самоврядування, за яким зараз живуть всі країни Європейського союзу».

 Прикладом боротьби з корупцією для України може стати Грузія, яка ввела 6% податок.

«Цей крок став шоковим для всіх. Уряд Грузії зміг домовитися з підприємцями стовідсотково сплачувати податок, і через два роки з цієї сфери, бюджет наповнювався в 11 разів більше. Так запрацювали підприємства. Зрештою, для нас є гарні приклади. Сподіваємося, що вони зможуть нам допомогти», - наголосив народний депутат.

Щодо новообраного парламенту Дмитро Добродомову сказав, що він є одним із найкращих які були, але не той, який би хотіли люди.

«Особисто я для себе відзначив, що найактивніші і найрезультативніші люди в парламенті - вихідці з громадського середовища: журналісти, майданівці, і ті хто воювали в АТО. Так, вони в різних фракціях, але саме завдяки цим депутатам вдалося зробити багато речей».

Закони про децентралізацію будуть прийняті, депутат у цьому переконаний, і по сприятиме тому, громада, Європа та депутати, які дійсно хочуть змін.

n 2904154144

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework