×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Підготовка плану формування територіальних громад області має завершитися до 28 травня

14 травня в конгрес-центрі Житомирського інституту медсестринства відбулося засідання регіональної робочої групи з розроблення перспективного плану.

Голови райдержадміністрацій по черзі презентували плани формування громад районів, при підготовці яких бралася до уваги методика уряду, наявність усіх необхідних чинників для об’єднання та думка громад. Стало зрозуміло, що не у всіх районах керівникам органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, сформованим на місцях робочим групам вдалося донести людям, а то й усвідомити самим, суть реформи – сформувати самодостатні громади з високим рівнем життя та високими стандартами надання послуг. Однак частина районів нашої області змогли підготувати такі плани формування громад, які у перспективі мають дати плюс і в фінансовому, і в соціальному аспекті, - про це повідомляє прес-служба облради.

Голова обласної ради Віталій Француз наголосив на тому, що досвід сусідніх держав, як-от Польща і Литва, свідчить, що чим більшою є громада, тим краще її становище. «А ще дуже важливим фактором реформування, за словами закордонних колег, є такий: в жодному разі перетворення не можна доручати чиновникам, тільки – експертам. То наші експерти й кажуть, що в Україні не бачать більше 100 районів та більше 4-х громад в Житомирській області. Звісно, експерти, може, чогось не знають, то ми маємо їх поправити, підказати, а не просто на свій розсуд ділити населені пункти районів, бо це не дасть досягнути мети реформи», - акцентує голова обласної ради.

Питання про перспективний план формування територіальних громад Житомирської області буде внесене на розгляд сесії обласної ради 28 травня. До того часу в області має завершитися процес підготовки плану, який фактично окреслить межі нових громад, враховуючи можливість їх економічного розвитку та фінансового забезпечення. Без перспективного плану область не зможе отримати фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку. А це більше 120 млн. грн., які пропорційно надійдуть у кожну об’єднану територіальну громаду.

формування територіальних громад

Последнее изменение Четверг, 14/05/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework