×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина однією з перших областей України включилася в процес децентралізації влади

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації В’ячеслав Поліщук під час ток-шоу «Твоя влада» на 5 каналі, яке відбулося ввечері 14 травня.

Він зазначив, що у процес об’єднання територіальні громади області включилися відразу після того, як Уряд запропонував відповідні механізми та інструменти. І сьогодні в області фактично розроблено проект перспективного плану формування спроможних територіальних громад з урахуванням всіх визначених критеріїв, норм та думки людей. А це саме та дорожня карта, якою ми будемо рухатися для досягнення поставленої мети – створення умов для реального поліпшення життєвого середовища людей.

«Ми закладаємо фундамент нового майбутнього державного та регіонального устрою на зміну того, який вже давно застарів і вичерпав свій ресурс. І це має дати нам добрий шанс на успіх і прогрес. Ми ще живемо у старій, некомфортній квартирі, тим часом спільними зусиллями, терпляче будуємо нову. Звичайно, цей процес тривалий, складний, але нас має радувати перспектива», - сказав В’ячеслав Поліщук. Він також висловив упевненість, що байдужих до проведення такої реформи в Україні і на Житомирщині, зокрема, не буде, бо вона стосується кожного. 

У програму «Децентралізація та добровільне об’єднання громад» також брали участь заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку В’ячеслав Негода, Тетіївський міський голова Київщини Руслан Майструк, директор Офісу реформ Запорізької області Олександр Свистун.

Програма підготовлена за сприяння Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» у рамках реалізації Проекту «Діалог».

За інформацією облдержадміністрації

децентралізації влади

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework