×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сергій Машковський про децентралізацію: Причиною людського супротиву об’єднання є низька інформованість

Під час робочої поїздки до Народицького району голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський відвідав с. Базар.

n 0206154587Територія цього населеного пункту відноситься до другої зони радіоактивного забруднення, тому і інвестори, й чиновники тут не часті гості.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Більшість жителів були добровільно відселені звідси після Чорнобильської катастрофи. Лише 1200 мешканців проживає зараз на території Базару та в прилеглих селах. Наприклад, в селі В. Кліщі взагалі немає жодної людини. 

У рамках децентралізації Базарська громада хоче бути окремою. Підстав для цього немає, але приєднуватись до Народичів люди не бажають. Саме тому Сергій Машковський особисто зустрівся з жителями села.

«Перспективний план – це колективна думка громад, фахівців та експертів. Але об’єднання має бути добровільним. Не почувши вас, ми не можемо прийняти рішення», - сказав він. 

Керівник області пояснив, що об’єднана громада – це не тільки нові можливості у вигляді державної грошової допомоги, а й відповідальність за життєдіяльність і розвиток територій: «Громада повинна бути дієвою, спроможною, мати власні кошти. У вашій громаді проживає лише 1200 жителів, а працюватиме вона за тими ж правилами, що і багатотисячна. Ви маєте обрати депутатів, членів виконкому та платити їм зарплату. Після цього у вас просто не буде залишатися ані грошей, ані спроможності, щоб надавати якісні послуги».

Причиною людського супротиву об’єднання є низька інформованість. Головним необґрунтованим міфом було закриття школи. «Школа в Базарі працюватиме. Тут навчається 80 учнів. Буде організовано підвіз учнів з ближніх сіл, де школи є малокомплектними», - запевнив  Сергій Машковський.

Зараз не головне, яку  назву матиме громада. Доступність та якість послуг – ось основні складові реформування, - підкресли голова ОДА та побажав місцевому голові завжди діяти в інтересах людей.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework