×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Володимира Михальця, котрого спіймали на хабарі, випустили під заставу у 213 тисяч гривень

Керівника Держземагенства Володимира Михальця, якого міліція затримала за підозрою у вимаганні хабарів

n 1906154847за вирішення земельних питань, випустили під заставу.

Він розповів кореспонденту «ЖИТОМИР.today», що точно знає прізвища людей, які його підставили. Хто ці люди? Як поводилися із житомирським депутатом у слідчому ізоляторі? Чому Михальця «злила» «Батьківщина»? Про це та інше у нашій розмові.

— Володимире, ви стали фігурантом корупційного скандалу, який прогримів на всю державу. Версія правоохоронних органів більш-менш зрозуміла зі ЗМІ, які висвітлювали це. Що скажете ви? Звинувачення у хабарництві має підставу?

— Аналізуючи події, які відбулися, я вже чітко розумію, хто у цьому зацікавлений.

Крім того, я знаю чому це було зроблено у цьому місті, у цій будівлі і саме зі мною. У подальшому слідство і мій захист розставить по усіх цих питаннях крапки над «і». Єдине, що можу сказати, Революція Гідності ще не завершена до кінця. Багато людей, кому я заважав на цій посаді, сьогодні будь-якими шляхами намагаються повернути свої позиції, які у них були два роки тому. Всі прізвища я знаю достеменно. Я вірю, що зможу довести свою правоту і те, що все це дійсно було підлаштовано.

— Гроші брали?

— Протягом усього часу моєї роботи на посаді, двері Держземагенства були відкритими для будь-якої людини, яка приходила вирішувати земельні питання.

Напрямок був єдиний – допомогти людям у вирішенні цих питань. Гроші за це ми ніколи не брали! Це стосується і того дня, коли мене затримали. Я не до кінця розуміюся у юридичних тонкощах, через це не знаю, що можна розголошувати, а що - ні, бо йде слідство.

Напрямок був єдиний – допомогти людям у вирішенні цих питань. Гроші за це ми ніколи не брали! Це стосується і того дня, коли мене затримали. Я не до кінця розуміюся у юридичних тонкощах, через це не знаю, що можна розголошувати, а що - ні, бо йде слідство. Дивно, що гроші знайшли чомусь аж під вечір у кущах. Чому вони там знаходилися я не розумію. Можливо, потім хтось пояснить... До цього дня я помічав, що за мною слідкують, спостерігають. Матеріали, які мені показали на суді, це підтвердили.

— Увесь цей час вас тримали в СІЗО? 

— Спочатку забрали в головне слідче управління МВС. У п’ятницю, суботу та неділю я знаходився в ізоляторі тимчасового утримання у Києві. У понеділок, 15 червня,  після рішення суду мене перевели у Лук’янівське СІЗО. Хочу сказати тим людям, які  шукають корупціонерів в інших структурах, мабуть, було б краще зайти у структурні підрозділи, що їм підпорядковані. Зокрема, подивитися на те, що відбувається у слідчому ізоляторі. Нормальна людина, яка туди потрапляє, може збожеволіти. Система вибудована так, щоб не дати можливості захищатися. Там тиснуть на людей та ламають морально.

— Вас звільнили під заставу. Про яку суму йде мова?

— Застава - 213 тисяч гривень. Зібрати суму було непросто, але допомогли друзі. Коли дружина намагалася заплатити заставу, яку визначив суд, з боку правоохоронних органів відбувалися провокації.  Вони намагалися не дати можливості заплатити ці кошти.

Певно, для того, щоб я залишився у Лук’янівському СІЗО,  де було б легше здійснювати тиск. Бо умови перебування, які там є – нелюдські.  Мені навіть погрожували, мовляв «тільки попади в СІЗО…». Вже кілька днів знаходжуся під заставою, є певні обмеження, але я не обмежений у пересуванні. Нікуди ховатися не маю наміру. У мене працюють ті ж самі номери телефонів, які і були.

 — Уже знаєте, що буде далі?

— Закон передбачає два місяці для проведення слідства. Я за те, щоб слідство відбулося з дотриманням усіх вимог законодавства і з’ясувалися всі обставини. Зараз триває перевірка роботи та документів за останніх півроку. Я до цього готовий. Але не розумію для чого продовжують чергувати під дверима моєї квартири та тероризувати родину. Що вони хочуть побачити чи знайти - не зрозуміло. Ті заходи, які передбачає слідство, були проведені у повному обсязі. У жодному разі я не заважав. Фактично все було «обшукано та оглянуто», все що хотіли - вилучили.

— На другий день, після інформації про затримання, «Батьківщина» зібрала прес-конференцію, на якій заявили, що Михалець не має жодного відношення до партії, бо був виключений із неї ще в березні. Це правда?

— Партія «Батьківщина» взагалі любить відхрещуватися від будь-кого, як вони кажуть, хто «щось не то». Я дійсно з недавнього часу не є членом партії, але ж я залишився у фракції. Не знаю, що я такого зробив для того, щоб від мене відхрестилися: адже моя вина не доведена у суді.

Я переконаний, якщо б не відбулася Революція Гідності, то вони б відхрестилися і від Юлі Тимошенко. Якщо б їм запропонували  щось більш вигідне. Але, що сталося, то сталося. Я зробив висновки на майбутнє. Прикро, що багато друзів  сказали: «Все! Ми не знаємо, хто такий Михалець». Але людей, які мені допомагають у цій ситуації, виявилося більше, ніж я міг уявити.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework