×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В ОДА говорять, що побороли «бурштинову мафію»

Перевіряти припинення незаконного видобутку бурштину поїхав голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

n 2307155319Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, керівник області разом з начальником Управління внутрішніх справ Валерієм Рудиком без попередження відвідали Олевський район.

На головному «клондайку» району поблизу села Шебедиха, де працювали мотопомпи, дійсно не ведеться видобуток промисловим способом, що зумовлювало діяльність злочинних угрупувань. Територія була повністю покинута зловмисниками. На разі бачимо пустий лагер без жодної техніки.

На сусідній території, поблизу села Обище близько сотні місцевих жителів  копали «сонячний камінь» лопатами. Люди виправдовували свої дії тим, що це єдиний спосіб заробити.

Сергій Машковський пояснив людям, що після узаконення процесу, вони матимуть змогу офіційно працювати.  «Узаконення дасть вам безпечну і добре оплачувану роботу і надходження до бюджету. Зараз з бурштину для вас лишаються тільки копійки та величезні простори зіпсованих земель», – сказав він.

Наша Житомирська земля має не так багато ресурсів, щоб їх бездумно переганяти за кордон. Тому добування бурштину  принесе  розвиток нашому краю і людям, які тут живуть.

«Найближчим часом ця ситуація буде легалізована. Ми дамо можливість людям заробляти. Таким чином ми збільшимо доходи держави та знімемо соціальну напругу», – прокоментував Сергій Машковський. 

n 2307155319 1

n 2307155319 1

n 2307155319 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework