×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Машковський перед журналістами прозвітувався за рік роботи на посаді голови ОДА

Указом Президента України Петра Порошенка

n 2407155324

від 22 липня 2014 року Сергія Машковського було призначено головою Житомирської обласної держадміністрації.

23 липня керівник області прозвітував про результати роботи за рік, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За підсумками минулого року Житомирська область посіла 1 місце по Україні за рівнем виконання доходів. Вільні залишки на початок 01.01.2015 р. – 131 млн. грн.

«Вільні залишки коштів були спрямовані на фінансування соціальної сфери, - розповів Сергій Машковський, - зокрема 15 мільйонів гривень було виділено на соціальний захист учасників  АТО,  їхніх сімей  та підтримку вимушених переселенців; 5,5 мільйонів  - на ліки для онкохворих; 10,5 млн грн. – на оздоровлення дітей області. Ще 30 млн. грн. було виділено на купівлю магнітно-резонансного томографа».

Активно працювала Житомирщина і в області залучення інвестицій. Загальна сума інвестицій за січень-березень  цього року склала 7 млн. дол. В області працює понад 400 підприємств з іноземними інвестиціями із 52 країн світу.

Сьогодні в інвестиційному портфелі обласної адміністрації 90 інвестпропозицій та  80 земельних проектів загальною площею у 1000 гектарів.

«За показниками дотримання лімітів споживання природного газу за підсумками опалювального сезону 2014-2015 років Житомирщина увійшла до  трійки найкращих областей», - зазначив керівник області.

Ми також є в лідерах по призначенню субсидій. До управлінь соціального захисту населення було подано 63 тисячі заяв та 45 тисяч вже призначених виплат. Опрацьовано ¾ звернень. Це один із найкращих  показників у державі.

n 2407155324 1

Належна соціальна підтримка військовослужбовців-учасників АТО – один з пріоритетних напрямів роботи облдержадміністрації. На програму  допомоги учасникам АТО з обласного бюджету було виділено 6,8 млн. грн.  За цей час в лікувальних та оздоровчих закладах 1763 воїни  пройшли реабілітацію.

«Ми постійно допомагаємо  жителям  східних регіонів та бійцям безпосередньо у зоні АТО, - розповів керівник області. Зокрема за час проведення антитерористичної операції  ми передали понад 120 тонн продуктів харчування; 30 тонн будівельних матеріалів; медикаменти, засоби гігієни, одяг».

Сьогодні в області проживає  7182 осіб з тимчасово окупованих територій. Їх забезпечують житлом.  Щомісячну адресну допомогу отримує майже 5400 родин. З жовтня загальна сума виплат склала понад 35 мільйонів гривень.  Додаткового з обласного бюджету виділено 5 мільйонів.  Ще 5 млн 285 тис грн. пішло  з того ж бюджету  на сплату їхнього проживання.

«Житомирська обласна державна адміністрація   в числі перших виконала завдання Президента  України і збудувала  5 фортифікаційних споруд на передовій в зоні АТО». – зазначив Сергій Машковський.

n 2407155324 1

Керівник області повідомив, що в північних районах припинено незаконний видобуток бурштину промисловим способом. В цьому він особисто переконався, без попередження відвідавши вчора родовища в Олевському районі.

«Я оцінюю Житомирщину як один з найперспективніших регіонів України - і за інвестиційною привабливістю, і по ресурсах, і за потенційними можливостями. Так, дивлячись на пророблену роботу, я вважаю, що рік  не пройшов даремно. Звичайно, про це судити не мені, але праця велася постійно», - підкреслив Сергій Машковський.

Последнее изменение Пятница, 24/07/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework