×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Обласна комісія скасувала рішення про реєстрацію двох кандидатів в депутати до облради, через порушення Закону

Житомирська обласна виборча комісія на засіданні 6 жовтня одноголосно проголосувала за скасування рішення про реєстрацію кандидата в депутати

n 0710156114до обласної ради Юрія Шевчука від Патріотичної партії України та Ростислава Савчука від партії «Відродження» через порушення при реєстрації.

Про це повідомляє ГМ «ОПОРА».

Інформаційний лист з переліком кандидатів в депутати, які допустили порушення при реєстрації, до обласної виборчої комісії надіслали з ЦВК.

«Шевчук Юрій Володимирович, який був заявлений в списку Патріотичної партії України до Житомирської обласної ради. Одночасно він зареєструвався, як самовисуванець на міського голову міста Овруч. В таких випадках це порушення статті 35. Тому, ми зобов’язані виконати норму  закону і зняти його з реєстрації. Не вся партія знімається, а конкретно він. Савчук  Ростислав Юхимович, який зареєстрований нашою постановою в багатомандатному виборчому окрузі кандидатом в депутати до обласної ради від партії «Відродження», одночасно зареєструвався в списку від політичної партії «Опозиційний блок» кандидатом  у депутати до Новоград-Волинської міської ради», – зазначив голова обласної виборчої комісії Юрій Павлюк.

Відповідно до частини 4 ст. 35Закону України «Про місцеві вибори»:«Особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради). Особа, яка висунута кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости, не може одночасно бути висунута у будь-яких інших одномандатних, єдиних одномандатних виборчих округах з будь-яких місцевих виборів».

В частині 5 ст. 35 Закону зазначається:«Особа, з урахуванням вимог частини четвертої цієї статті, може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом само висування».

Последнее изменение Среда, 07/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework