Відроджені перемагати: на Житомирщину повертається футбол!

   Тривалий час про розвиток футболу на Житомирщині дійсно йшлося лише в розмовах, лише на словах. В дійсності ж, наша область давно вже мріяла, щоб на її спортивних теренах дійсно відродився гарний, видовищний, професійний футбол.

    На щастя, в останні роки в цьому напрямку є певні зрушення, футбол дійсно починає відроджуватися, хоча й не стрімко, але розвивається на Житомирщині. Вже й районні федерації футболу все активніше починають функціонувати, відроджуючи та сприяючи розвитку футболу в селах Житомирщини, спільно з Житомирською обласною федерацією футболу.

  Однією з найбільш яскравих подій у спортивному житті нашої області, зокрема й Житомира, стало представлення оновленого житомирського ФК «Полісся» у середу, 28 березня. У нашому матеріалі ви, шановні читачі, побачите світлини, зроблені з урочистої презентації оновленої цієї оновленої футбольної команди. Зауважимо, що захід відбувся урочисто, помпезно, зі святковим концертом та цілою розважальною програмою. Важливо відзначити й особливе дійство під час презентації — нову жовто-зелену форму спортсменам ФК «Полісся» вручали колишні гравці, ветерани футболу. Це дійсно було дуже зворушливо та символічно. Таким чином, колишні футболісти ніби зичили того ж фарту, тих успіхів і підкорення високих спортивних вершин, яких колись вдалося підкорювати житомирському футбольному клубу.

  На презентації було присутнє й керівництво міста Житомира та області. Зокрема, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, а також Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та інші.   

футбол 1

  «Сьогодні ми представляємо нову команду і першочергова їх задача — це вихід у Першу лігу. Упродовж 12 років в області і місті не було професійної команди і наші вболівальники не могли слідкувати за іграми та легендами футболу. У майбутніх іграх я бажаю гравцям "Полісся" перевершити наших легенд футболу не тільки в майстерності, а й в тих досягненнях, які вони здобували. Тут присутнє й молоде покоління – представники дитячо-юнацьких спортивних шкіл області. Це як раз те, куди потрібно вкладати кошти, аби основному складу "Полісся" приходила гідна заміна. Краще вкладати кошти у спорт, аби мати здорове підростаюче покоління. Футбольному клубу я бажаю гарної гри, командного духу. Як уболівальник і як голова ОДА я вам спуску не дам!», зауважив Ігор Гундич, звертаючись до спортсменів, тренерів та керівного складу оновленого ФК «Полісся».

   У свою чергу тренер ФК «Полісся» Олександр Призетко подякував керівництву області та міста за підтримку:

   «Ви видали нам аванс. Нам залишається виправдати ваші сподівання. Цієї суботи, 31 березня, у нас початок третього кола ігор. І не те, що ми не можемо, ми не маємо права грати погано. Ми будемо робити все, як тренери, а команда залишатиме на полі всі сили для того, щоб отримати позитивний результат —  а це лише перемоги. І показувати красивий професійний футбол».

футбол 2

   Отож, до оновленого складу ФК «Полісся» увійшли:

  •   Гурський Андрій – № 99, капітан команди, захисник;
  •   Шевченко Олег – № 1, воротар;
  •   Іванов Максим – № 28, воротар;
  •   Школьний Сергій – № 12, воротар;
  •   Жовтюк Микола – № 4, захисника;
  •   Алексанов Сергій – № 90, захисник;
  •   Швець Дмитро – № 17, захисник;
  •   Задерецький Дмитро – № 20, захисник;
  •   Шевченко Назарій – № 15, захисник;
  •   Коновалов Нікіта – № 9, півзахисник;    
  •   Меркушов Артем – № 96, півзахисник;
  •   Дячук Сергій – № 19, півзахисник;
  •   Олексієнко Ігор – № 10, півзахисник;
  •   Щедраков Павло – № 3, півзахисник;
  •   Бовтрук Вадим – №11, півзахисник;
  •   Коровіков Віктор – №  77, нападник;
  •   Демчик Дмитро – № 14, нападник;
  •   Шаврін  Вадим – № 7, нападник.

  Тренерський склад команди: Призетко Олександр (головний тренер), Максим Калиниченко (помічник головного тренера), Дмитро Куделькін (тренер U-19), Олексій Дворнін (тренер воротарів).  

футбол 3

  Свій перший матч в оновленому складі ФК «Полісся» зіграв вчора, 31 березня, з ФК «Скала» на чемпіонаті України з футболу серед команд II ліги «А» сезону 2017/18. І зауважимо, що гра завершилася нічиєю — з рахунком 1:1.

  Також пропонуємо вам, шановні читачі, переглянути цікавий та пізнавальний відеоролик, розміщений на сторінці спільноти Житомирської міської ради в мережі Фейсбук. У ньому розповідається історія Житомирського ФК «Полісся».

  Ми щиро віримо, що розвиток футболу на Житомирщині лише починається. Попереду у спортсменів нашої області ще буде безліч перемог та вдалих матчів. Зичимо усім футбольним командам нашої області підкорення нових спортивних вершин, гарних ігор, хорошої підготовки, регулярних тренувань, постійної роботи над собою та вдосконалення! Є велика надія на те, що футбол Житомирщини дійсно вийде на якісно новий рівень і ми й надалі будемо пишатися нашими спортсменами!   

 

футбол 4

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

футбол 5

Фото: Житомирська ОДА

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework