Велосипедний спорт: Майстер спорту України міжнародного класу малинчанка Тетяна Рябченко. ФОТО

  Рябченко Тетяна Миколаївна — Майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту (шоссе) - 2012.

   Майстер спорту України з велосипедного спорту (трек) - 2009.

  Учасниця ХХХІ Олімпійських ігор (м.Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 2016).

  Учасниця І-х Європейських ігор (м.Баку, Азербаджан, 2015 р.).

  Багаторазова чемпіонка України в групових та індивідуальних гонках по шосейному велоспорту, призерка багатоденних міжнародних велогонок.

  Народилася 28 серпня 1989 року в місті Малині Житомирської області.

  Відвідувала дитячий садок № 5 «Веселка», навчалася у Малинській ЗОШ №6 (період навчання 1996-2007), вчитель фізкультури Колесник Микола Миколайович.

  Закінчила Тернопільський національний економічний університет (2007--2012).

  Велоспортом розпочала займатися у Малинській ДЮСШ в 6 класі у тренера Сукманової Лариси Володимирівни, а потім у тренера Раченка Віктора Григоровича.

  Вихованка Малинської ДЮСШ Тетяна Рябченко у 2009 році здобуває срібну нагороду у груповій гонці на треку серед юніорок, а в 2010 – займає друге місце на чемпіонаті України з велоспорту, що проходив у Севастополі.

  Цей результат дозволив їй увійти до складу збірної команди України, яка виступатиме на чемпіонаті Європи (Анкара, Туреччина).

  Крім того, Тетяна взяла участь у багатоденних турах «Джіро де Італія».

  В 2011 році Рябченко виборює звання чемпіонки України в груповій гонці на шосе серед жінок і посідає восьме місце на чемпіонаті Європи.

  У 2012 році Тетяна – срібний призер чемпіонату України в багатоденній і парній гонці. В тому ж році вона отримує звання майстра спорту України міжнародного класу.

  В 2013 році Тетяна Рябченко стає абсолютною чемпіонкою України з велоспорту. Пізніше, 12 травня, вона з тріумфом виступає на кубку світу 2013 року, де перемагає на п’ятому етапі в Китаї і посідає восьме місце в загальному заліку.

  2014 рік. На чемпіонаті України з велоспорту, що тривав з 25 по 29 червня у містах Біла Церква, Богуслав і Тараща, Тетяна здобула одразу дві золоті медалі.

  Вона стала кращою в індивідуальній гонці на час із роздільним стартом (29,4 кілометра), зайнявши за підсумками заїзду перше місце. ЇЇ результат – 41 хвилина 41,268 секунди. Друге «золото» було здобуто в груповій гонці на час, де їй довелося змагатися з 22 велогонщицями, з яких фінішувала половина.

  З 12 по 28 червня 2015 року в Баку (Азербаджан) пройшли І-і Європейські ігри, де Тетяна Рябченко фінішувала 18-ою у груповій велогонці на шоссе, подолавши дистанцію у 120 кілометрів за 3 години 25 хвилин та 53 секунди.

  А 2-4 жовтня цього ж року у місті Одеса відбулися Чемпіонат України в гонці у гору та Кубок України у парній гонці, де вона стала першою у парній гонці та гонці угору.

  Міжнародна велогонка «Race Horizon Рark – 2016», яка відбулася в Києві 27-29 травня, принесла українським спортсменкам дві ліцензії на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

  Перша професійна жіноча гонка Horizon Рark Women Challenge відбулась у суботу, 28 травня. Увесь подіум підкорили українки: 1 місце посіла Тетяна Рябченко, 2 місце – Ірина Семенова, 3 місце – Ганна Соловей.

  Друга міжнародна жіноча гонка VR Women ITT відбулась у неділю, 29 травня. Усі три призові місця знову вибороли Українки: 1 місце – Кононенко Валерія, 2 місце - Рябченко, 3 місце – Соловей Ганна.

  Прикро те, що Тетяна Рябченко, котра на цій міжнародній велогонці «Race Horizon Рark – 2016» принесла українським спортсменкам дві ліцензії на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, взагалі не виступила на Олімпіаді, а знаходилася «на лаві запасних».

  Наприкінці року Тетяну відзначили серед лауреатів спортивного 2016 року в номінації «Кращий спортсмен року з олімпійських видів спорту». Відзнаку від керівництва області отримав і тренер спортсменки – Едуард Муселімян.

  З 20 по 25 червня 2017 році вона стала третьою на чемпіонаті України з велосипедного спорту в індивідуальній гонці з роздільного старта на 25 кілометрів, який проходив в Івано-Франківській області.

  Також вона фінішувала другою у груповій гонці на 90 кілометровій дистанції (5 кіл по 18 кілометрів), програвши лідерці Євгенії Висоцькій всього п’ять сотих секунди.

  7 липня 2017 року на 8 етапі жіночої багатоденки “Giro Rosa U.C.I. Women’s World Tour” (Baronissi-Palinuro)Тетяна Рябченко (Lensword-Kuota) була другою, з відривом в одну хвилину з датчанкою Lucinda Brand. Також Тетяна отримала нагороду як найкраща гірська гонщиця на етапі!

  23-27 серпня 2017 року у м.Богуславі Київської області відбувся відкритий командний чемпіонат України з велоспорту на шосе в індивідуальній гонці, індивідуальній груповій гонці (чоловіки, жінки, юніори, юніорки). Тетяна Рябченко виступала в складі команди Житомирської області. Вона посіла перше місце в індивідуальниій гонці на час серед жінок. При цьому Яковенко Катерина, Шекель Ольга і Рябченко Тетяна зайняли 3 місце в командному заліку в індивідуальній гонці на час.

  Крім того, Яковенко Катерина, Вергелес Анна, Рябченко Тетяна, Шекель Ольга піднялися на другу сходинку п’єдесталу в командному заліку в індивідуальній груповій гонці.

  В цьому ж році Тетяна Рябченко стала володаркою гірської номінації та третім призером генеральної класифікації в польській багатоденній гонці Tour de Pologne Women.

  У складі збірної України Тетяна, яка також виступає за італійський клуб INPA – BIANCHI, була лідером та працювала на перемогу в генеральній класифікації. Уже на другому етапі туру – 5-кілометровій гонці з роздільним стартом вгору – Рябченко показала другий результат, а збірна команда України стала найкращою за результатом двох етапів. Третій етап став вирішальним для нашої жіночої збірної: завдяки злагодженій командній роботі Тетяна приходить до фінішу третьою і таким чином отримує відразу дві майки: «гірської королеви» та «найактивнішої гонщиці» етапу.

  У генеральній класифікації Tour de Pologne Women Тетяна Рябченко завоювала третє місце. Крім того, Тетяна підтвердила звання найкращої гонщиці України.04041810 2

04041810 304041810 404041810 5Василь Степаненко,

дослідник історії спорту Малинщини,

Заслужений тренер України

Джерело: infomalin.biz

  Новини Житомира

    

Последнее изменение Четверг, 04/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework