×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Бердичеві завершився міжнародний турнір з боксу серед молоді на призи братів Кличків. ФОТО

Днями у Бердичеві завершився XVII міжнародний турнір з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків.

n 0109155633Свято спортивної майстерності, сили, мужності та волі до перемоги пройшло цими днями в Бердичеві. Міжнародний турнір з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків в черговий раз зібрав десятки спортсменів з різних країн світу та сотні шанувальників боксу у нашому місті. Змагання тривали з 25 по 29 серпня у міському Палаці культури ім. О. Шабельника. На урочисте закриття турніру завітав сам чемпіон світу з боксу Віталій Кличко, - повідомляє «Бердичівський погляд».

За 17  років участь у турнірі взяли більше 1300 спортсменів з 32 країн світу. Для багатьох з них змагання стали щасливим квитком у великий спорт. Серед учасників минулих турнірів – відомі на увесь світ спортсмени:Василь Ломаченко– дворазовий чемпіон світу, чемпіон Європи, чемпіон Олімпійських ігор у Лондоні та Пекіні;Олександр Усік– чемпіон Європи, переможець кубку Європи, чемпіон Олімпійських ігор у Лондоні;В'ячеслав Глазков– чемпіон світу, призер Олімпійських ігор у Пекіні. Для молодіжної збірної команди України з боксу Бердичівський турнір є генеральною підготовкою та відбірковим етапом до Чемпіонату Європи з боксу, який відбудеться у Польщі.

Участь у цьогорічному турнірі взяли 90 спортсменів з 8 країн світу: України, Ізраїлю, Литви, Латвії, Вірменії, Молдови, Дагестану та Казахстану.

«Сьогодні  можу сказати, що спільна колективна праця за 17 років дала бажаний результат. Проведення Міжнародного турніру на призи братів Кличків у Бердичеві – приклад того, як потрібно працювати колективу, об’єднуватись та робити спільну справу. А це нашій державі зараз конче необхідно»,- звернувся до присутніх у залі міський голова, президент міської федерації боксуВасиль Мазур.

Привітав присутніх на святі спорту і заступник голови Житомирської обласної державної адміністраціїЯрослав Лагута: «Незважаючи на те, що хтось виграє, хтось програє, я переконаний, що від таких гарних свят виграємо всі ми».

У спорті, як і в будь-якій справі – важливо ставити перед собою мету і йти до неї. Можливо, одразу не все вдаватиметься, але з'явиться мотивація і затяте бажання рухатись вперед.«Немає нічого неможливого лише тоді, коли ви чогось дуже хочете. Якщо наполегливо йти до мети, рано чи пізно вона стане реальністю»,- переконаний чемпіон світу з боксу Віталій Кличко.«За 17 років багато з хлопців пройшли через цей турнір. Хтось став чемпіоном України, Європи, світу. Хтось ні. Але не це головне. Ми забрали багатьох дітей з вулиці, показали їм, до чого варто рухатись, дали можливість вибирати»,- додав чемпіон світу з боксу.

Якщо повернутися в минуле, то все почалось у не такому вже й далекому 1998 році. В Бердичеві проходили зустрічі з боксерами з Прибалтики. Тодішній І Віце-президента Федерації боксу УкраїниІгор Гайдамак виступив з ідеєю, чому б не проводити турнір з боксу на призи братів Кличків в Бердичеві. Згодом керівництво міста звернулось до братів, і вони підтримали цю пропозицію. Турнір досяг 17-річного віку. Незабаром і 20 буде. Віталій Кличко разом з Василем Мазуром планують проводити його  на свіжому повітрі. Побачимо, як воно буде.

Звісно, жодне зі змагань було б неможливим без підтримки спонсорів. До числа фінансових натхненників ХVII  Міжнародного турніру з боксу на призи братів Кличко належать: «Фонд Братів Кличків», Офіційний фан-клуб братів Кличків, народний депутат УкраїниОлександр Ревега, депутат Житомирської обласної ради, генеральний директор ТОВ «Нове тисячоліття»Олександр Нехворовський, генеральний директор підприємства «РІФ-1»Фабіо РегозатаВерджініо Федансе, директор «Торгового дому»  заводу «Прогрес»Артем Зайцев, генеральний директор заводу «Прогрес»Ігор Щесняк, Почесний громадянин міста, директор «Бердичівського пивоварного заводу»Леон Ліпецький, приватні підприємціДенис Сенаторов, Роман Кущенко, Андрій Савчук.

У фіналі спортсмени змагались у 10 вагових категоріях, у кожній з яких були свої переможці, які зайняли І, ІІ і ІІІ місця. Вони були нагороджені медалями та подарунками. У підсумковому рейтингу змагань перше загальнокомандне місце дісталося збірній України, в активі якої 23 нагороди: 7 золотих, 6 срібних та 10 бронзових. На другому місці опинилася Вірменія (6 нагород). Заключне третє місце дісталось представникам Литви, які здобули чотири медалі. Серед представників збірної України чемпіонами турніру стали:у ваговій категорії 49кг Мурат Сірожев, 52 кг  Андрій Тишковець, 64 кг  Артур Пригода, 69 кг  Андрій Тегеря, 75 кг Влад Роленко, 81 кг  Степан Грекул, +91 кг  В’ячеслав Гаврилюк.

Щедрим виявився приз переможцю глядацьких симпатій, яким став бердичівлянинОлег Чулячєєв. Спортсмен отримав можливість відвідати бій Олександра Усика, який 29 серпня відстоював звання інтерконтинентального чемпіона світу. А 24 жовтня відвідати Дюссельдорф і на власні очі побачити поєдинокВолодимира Кличка та Тайсона Фюрі, на який чекають усі шанувальники боксу. «Глядач – головний рефері змагань. Я не можу уявити собі емоції хлопця, який все це побачить»,- зазначив президент фан-клубу братів КличківСергій Олєксєєв.

Загалом серед бердичівських спортсменів відзначився на турнірі, крім Олега Чулячєєва, також іОлексій Кривець, який зайняв почесне ІІІ місце у своїй ваговій категорії.

n 0109155633 1

n 0109155633 1

n 0109155633 1

n 0109155633 1

n 0109155633 1

n 0109155633 1

Последнее изменение Вторник, 01/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework