×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

ПТУ на Житомирщині фінансуватимуть з обласного бюджету та бюджетів міст

19 січня, голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування професійно-технічних навчальних закладів області.

n 1901167399 «Ми маємо віднайти можливості фінансування навчальних закладів з місцевих бюджетів. Наше основне завдання на сьогодні – зберегти, модернізувати мережу ПТНЗ області та забезпечити учнів можливістю здобувати якісну освіту», – зазначив Сергій Машковський.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко доповіла, що відповідно до статті 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 січня 2016 року Кабінету Міністрів України  необхідно забезпечити передачу в установленому порядку видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на фінансування з місцевих бюджетів, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Цією статтею також установлено, що видатки на підготовку робітничих кадрів у ПТНЗ, розташованих у містах обласного значення, передбачаються з цього року у відповідних бюджетах міст обласного значення, а на інших територіях – у відповідних обласних бюджетах. Тому із 27 ПТНЗ області 16 мають фінансуватися з бюджетів міст обласного значення (з яких 10 – з бюджету м. Житомира, 3 – м. Бердичева та по 1 з бюджетів м. Новоград-Волинського, м. Коростеня, м. Малина,), 11 – за рахунок обласного бюджету.

Проте Житомирською обласною радою, Бердичівською, Новоград-Волинською та Малинською міськими радами видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах у цьому році не затверджені, оскільки сесії ще не відбулися. Сесією Коростенської міської ради видатки на ПТУ №16 м. Коростеня на 2016 рік взагалі не передбачені.

Житомирська міська рада пропонує здійснювати оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах державного замовлення у професійно-технічних закладах, які розташовані на території м. Житомира, на договірній основі.

За підсумками наради керівник Житомирської області Сергій Машковський дав доручення міським головам Житомира, Новоград-Волинського, Коростеня, Малина та Бердичева терміново забезпечити планування та здійснення видатків на професійно-технічну освіту з бюджетів міст обласного значення  починаючи з 1 січня 2016 року.

Последнее изменение Вторник, 19/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework