×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертнонагородили загиблого «кіборга» із Житомирщини

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня військовослужбовця з Баранівки Віталія Гасюка, який загинув у Донецькому аеропорті.

n 1901167397Нагороду бійця отримали дружина і батько загиблого.

«За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, постановляю: нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня солдата Гасюка Віталія Аркадійовича (посмертно)», - йдеться в указі президента України.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з сім’ями загиблих військовослужбовців, які рік тому героїчно, до останнього тримали оборону Донецького аеропорту, наголосив, що Україна завжди пам'ятатиме своїх героїв – славетних «кіборгів».

«242 дні героїчної оборони Донецького аеропорту. Почалася вона із захоплення російськими військами, чеченськими бойовиками будівлі аеропорту тоді ще мирного Донецьку. Повна дестабілізація міста, початок окупації, і лише мужність наших воїнів, скоординовані дії українських Повітряних сил, високомобільних десантних військ дозволили перетворити Донецький аеропорт на символ української мужності, оплот українського духу. Вся країна цінує, шанує і пам'ятає ваших рідних і близьких, наших рідних і близьких, українських героїв. Велике спасибі вам за це», – сказав Президент.

n 1901167397 1

На переконання Глави держави, саме завдяки героїчному прикладу захисників аеропорту, стійкості та мужності «кіборгів» ДАП став символом, який сприяв підйому бойового духу українських воїнів та відродженню війська. «Це були наші українські герої. 90-й батальйон 81-ї бригади, який народжувався на моїх очах і майже повністю був сформований з добровольців, і підрозділи 80-ї бригади вгризлися в землю і під шквальним вогнем утримували те, що залишилося від нового і старого терміналу. Ризикуючи життям, рятуючи життя інших, надаючи медичну допомогу», – додав Глава держави.

Президент також повідомив, що зараз готується друга частина документального фільму про оборону ДАПу «Аеропорт». «Маємо зробити все, щоб не лише в наших серцях, а й у фільмах, книгах з нами був кожен з героїв. Доки ми живі, ми будемо їх пам'ятати», – сказав Глава держави.

n 1901167397 1

Нагадаємо, Віталій Гасюк був мобілізований до Збройних сил України у серпні 2014 року. Служив у 90-му окремому десантно-штурмовому батальйоні 81-ї десантно-штурмової бригади. 

 Боєць 20 січня 2015 року у складі групи виїхав на евакуацію поранених з терміналу Донецького аеропорту, але військові потрапили у засідку.

Відтоді Віталій тривалий час вважався зниклим безвісти. Тіло військового ідентифікували за даними ДНК-експертизи. 1 липня 2015 року його поховали на кладовищі у рідному місті Баранівка.

Последнее изменение Вторник, 19/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework