Меморіал пам’яті Небесної сотні у Житомирі: бути чи не бути?

У Житомирі вже близько двох років триває епопея навколо встановлення меморіалу в пам’ять Небесної сотні. 

За цей час у громади виникло багато запитань стосовно місця встановлення та вигляду пам’ятної конструкції.

У місті та області довгий час паралельно проводились конкурсні відбори стосовно художнього оформлення меморіалу. 19 січня в управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради завершився бліц-конкурс, де була обрана концепція вигляду Стелли небесної сотні.

В конкурсну комісію були запрошені кращі архітектори та художники Житомирської області. Члени журі прийшли до спільної думки, що меморіал пам’яті має бути сучасним та повинен гармонійно вписуватись у архітектурну концепцію міста.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначає, що процесом установлення меморіалу надалі буде керувати влада області. Всі результати міського конкурсу будуть враховані робочою групою, яка сформується в обласній державній адміністрації.

Заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута запевнив, що влада області повністю солідарна з позицією міської ради. А результати спільної роботи незабаром будуть оприлюднені.

Громадські активісти наполягають лише на одному: меморіальний комплекс повинен нагадувати житомирянам та гостям міста про ті революційні події, щоб пам’ять Небесної сотні не згасла. Будь-які надгробки та похоронні пам’ятники – це не вирішення проблеми.

Детальніше в сюжеті.

 

Последнее изменение Четверг, 21/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework