×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У новорічну ніч п’яний дільничний збив на смерть підлітка, а потім погрожував свідкам електрошокером

Трагічна загибель під колесами «Таврії», за кермом якої був дільничний поліцейський, 15-­річного десятикласника Старокотельнянської гімназії І — ІІІ ступенів Андрушівського району Олексія Паламарчука

n 2501167474за півгодини до настання 2016 року сколихнула усю область.

Сюжет про цю трагедію знімали й журналісти «Надзвичайних новин». Отже, що сталося того вечора?

Хлопчина, як і всі його ровесники, планував Новий рік зустріти в колі рідних та знайомих. Близько 23-­ої години з двома друзями пішов скуповуватися до місцевого магазину. Повертаючись додому, хлопці почули глухий звук автомобіля, котрий рухався без світла, раптом — удар і Олексія відкинуло на декілька метрів. За кермом автомобіля, з’ясувалося, був майор поліції, дільничний Андрушівського відділення поліції Ігор Розруцький. 

— Ми знали, що Олексій пішов до магазину, — розповів його вітчим Віктор Павленко. — І чомусь не повертався довго. Коли ми зателефонували йому, він сказав, що скоро буде. До Нового року залишалися лічені хвилини, та його так і не було, на дзвінки не відповідав. І раптом — повідомлення телефоном: «Вашого сина збила машина…».

Свідки ДТП відразу викликали «швидку допомогу», але, не дочекавшись медиків, повезли хлопця до лікарні самі. Врятувати йому життя не вдалося… 

— Лікар сказав, що нашого сина вже немає…, — крізь сльози говорить мама загиблого Любов Паламарчук. — У нього череп був зовсім розбитий…

Один із друзів загиблого Андрій розповів, що Льоша стояв ближче до дороги, коли раптом щось грюкнуло, і він зник… За його ж словами, автомобіль їхав із вимкненими фарами. І зупинився не відразу, а лише через декілька десятків метрів. Хлопці упізнали за кермом дільничного інспектора поліції, котрий був, нібито, в нетверезому стані й не міг самостійно вибратися з автомобіля. 

Пізніше експертиза виявила, що в його крові кількість алкоголю у сім разів перевищувала допустиму норму для водіїв.  Коли сталася трагедія, правоохоронець ще намагався переконати друзів Олексія, що ніякої аварії не сталося, а пізніше почав навіть залякувати їх  та місцеву дівчину, котра наздогнала автомобіль порушника, електрошокером.  

Односельчан дуже вразило, що винуватець трагедії — правоохоронець — навіть не намагався допомогти вмираючому підлітку. 

Секретар Старокотельнянської сільської ради Н.М.Гебрич розповіла, що за 14 років спільної роботи з цим дільничним вона ні разу не бачила його у нетверезому стані, завжди з відповідальністю та професіоналізмом ставився до виконання своїх службових обов’язків. 

  — Чи це збіг обставин, чи нещасний випадок — відомо одному Всевишньому, — резюмувала жінка. — Нібито, хлопці поверталися додому в навушниках, тому, можливо, й не почули наближення автомобіля. 

Тільки добре про постраждалого десятикласника гімназії та його родину розповів директор І.А.Сокольчук: 

— Олексій навчався вище середнього рівня, з-поміж 190 учнів нашого навчального закладу вирізнявся працьовитістю, був слухняним, чуйним хлопцем, — пригадав Ігор Андрійович. — Із дільничним поліції я зустрічався лише по роботі. Щодо його прихильності до випивки нічого сказати не можу, не бачив. 

З болем говорить про онука і його бабуся Г.А.Миронюк. 

— Він був дуже добрим, ввічливим хлопчиком, завжди відгукувався на всі прохання батьків, рідних, сусідів, ровесників. — Допомагав мамі, котра працює дояркою в господарстві. У сім’ї Паламарчуків виховують ще двійко менших сестер, — Галина Андронівна зауважила також: — Нічого поганого не можу сказати й про дільничного.

Сусідка Паламарчуків О.В.Га­євська повідомила, що в автомобілі того вечора окрім дільничного був ще один його колега, майор поліції Сергій Володько. 

— Таких працівників слід звільняти з правоохоронних органів, — каже жінка. — Чи можна сподіватися на чесне розслідування цієї трагедії, адже дільничний має, кажуть, впливових знайомих…

Обурює людей і той факт, що нібито І.Розруцький написав заяву на звільнення ще 21 грудня, але в день загибелі Олексія — 31 грудня — його ще бачили на робочому місці.

Начальник Андрушівського відділення поліції Сергій Бойко поінформував, що 36-річний дільничний мав певні недоліки в роботі, через які декілька разів притягувався до дисциплінарної відповідальності. 

Виявилося, що поліцейського наче справді звільнили напередодні трагедії. Так, принаймні, стверджував С.Бойко. Тож невідомо, що той, проживаючи в райцентрі, робив із колегою передноворічної ночі в Старій Котельні. 

Як поінформував начальник слідчого відділу прокуратури Житомирської області Сергій Горохов, нині порушено кримінальне провадження, воно перебуває на контролі в органах досудового розслідування. Колишній поліцейський свою провину визнав. Йому оголошено підозру про скоєння правопорушення, а суд призначив міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Оскільки за місцем проживання його застати не вдалося, прокуратура області подала апеляцію на це рішення суду з проханням узяти підозрюваного під варту. У прокуратурі, до речі, сумніваються, що під час скоєння смертельної аварії він уже був звільнений з посади: при затриманні у нього було вилучено посвідчення працівника поліції…

2 січня село провело в останню путь Олексія Паламарчука. У рідних та близьких залишається невимовний біль за рідною кровиночкою.

Суд у справі призначений на лютий. Про його рішення газета повідомить пізніше.

Остап Муха, «Житомирщина»

Последнее изменение Понедельник, 25/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework