×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

До прокуратури Житомирщини надійшли 233 запити про інформацію від жителів регіону, України та зарубіжжя

Органами прокуратури Житомирської області протягом 2015 року  розглянуто 218 запитів на публічну інформацію, з яких 72 - задоволено.

n 2501167475Усього до відомства надійшли 233 запити на публічну інформацію, що на 60% більше, ніж за попередній рік.

Про це повідомляє начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів  прокуратури Житомирської області Лілія Лук’янчук.

Оскільки дехто із запитувачів помилково тлумачив законодавство, їм надано 145 роз'яснень щодо порядку реалізації прав та законних інтересів громадян, у тому числі відповідно до Закону України “Про звернення громадян” і Кримінального процесуального кодексу України, на які дія Закону України “Про доступ до публічної інформації” не поширюється.

Варто відмітити, що майже третина запитів надійшла на адресу спеціально створеної електронної пошти прокуратури області.

Переважно за публічною інформацією до прокуратури зверталися громадяни, однак спостерігається стійка тенденція збільшення звернень від засобів масової інформації та громадських організацій, які на даний час становлять майже третину від загальної кількості. 

Запитувачів, зокрема, цікавила інформація стосовно досудового розслідування кримінальних проваджень (17%), з кадрових питань (7%) та  організаційно-розпорядчої діяльності (4%). Найбільше – 70 %  інформаційних запитів стосувалися інших питань діяльності органів прокуратури.

Значно розширена географія запитів, які надійшли не тільки від жителів  Житомирщини, м. Києва, Дніпропетровської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської, Чернігівської і Черкаської областей, а й із зарубіжжя - Ізраїлю.

Прокуратура Житомирської області і надалі забезпечуватиме виконання норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», який сприяє відкритості та прозорості у діяльності відомства.

Нагадуємо, що запити на публічну інформацію у прокуратурі області можна подати на адресу електронної скриньки: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

Последнее изменение Понедельник, 25/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework