×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ліфт європейського зразка: чи стане мрія реальністю?

Чергове засідання комісії з питань соціального захисту інвалідів, ветеранів, пенсіонерів громадської ради

n 2602168002при облдержадміністрації за участю ряду керівників громадських організацій не випадково відбулося у приміщені Житомирського вищого професійного училища-інтернату.

В одному з трьох навчальних закладів  України, де люди з інвалідністю набувають робітничі професії, є не лише досягнення, а й невирішені проблеми.   За словами виконуючого обов’язки голови комісії Ярослава Возного, в цьому громадські активісти, котрі пересуваються на візках,  переконалися на власні очі, спробувавши піднятися на другий поверх навчального закладу.  

— Добре збережена та примножена навчально-матеріальна база, дружний колектив педагогів   забезпечують набуття високоякісних знань за багатьма  напрямками 132 учням, — розповіла директор навчального закладу Олена Дерев’янко.—Але проблем, на жаль,  багато. Так, Кабінет Міністрів України ухвалив  декілька постанов, що не дозволяють сьогодні використовувати бюджетні кошти на поліпшення матеріального забезпечення, проведення ремонту. Насамперед учні потерпають через відсутність ліфтів у навчальному корпусі й багатоповерховому гуртожитку. Через це діти, зокрема, візочники, вимушені постійно звертатися за допомогою до своїх товаришів, щоб пересуватися з одного поверху на інший. Звичайно, дітей із серйозними вадами здоров’я ми стараємося розміщати на першому-другому поверхах. Але це не вирішує проблеми. 

Питання щодо придбання та встановлення ліфтів порушувалося не раз. Але, як правило, до справи не доходило. Нині ж, коли постало питання щодо майбутнього  закладів профтехосвіти, колектив училища насамперед намагається зберегти навчальний заклад. 

— Ми звернулися у департамент соціального захисту населення облдержадміністрації з проханням підтримати нас, зокрема, розширити категорії дітей, які б могли в нас навчатися, —  зауважує Олена Дерев’янко.—Ми готові навчати не лише дітей-інвалідів і не лише з Житомирської області, а й інших областей України, адже маємо належні  умови для навчання й інших категорій дітей, котрі потребують соціального захисту: дітей-сиріт, дітей-чорнобильців, дітей учасників бойових дій. 

На підтримку колективу училища виступив виконуючий обов’язки голови комісії з питань соціального захисту інвалідів, ветеранів, пенсіонерів громадської ради при облдержадміністрації Ярослав Возний. Він зауважив, що учні цього навчального закладу, незважаючи на фізичні обмеження, досягли добрих успіхів у навчанні та спорті й мистецтві. Наприклад, добре відомий гурт  «Сузір’я» разом із  міжнародною громадською організацією «Козацтво Запорозьке» (Житомирський округ), працівниками обласного фонду соціального захисту інвалідів часто виступають перед військовослужбовцями, бійцями АТО. Діти  разом із педагогами беруть активну участь у реабілітації поранених у зоні проведення антитерористичної операції захисників України.

— Багато років  тому в училищі вже встановили електричний підйомник,  — зазначив Ярослав Возний.— Але він і незручний, й травмонебезпечний. Тому за нашим поданням правління громадської ради ініціюватиме перед обласною радою питання щодо виділення коштів на  придбання та встановлення в училищі підйомника європейського зразка.

Володимир Соболь, «Житомирщина»

Последнее изменение Пятница, 26/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework