×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У трьох районах області рятувальники провели для школярів акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

З метою навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності та правильних послідовних дій

n 1103168208 5в умовах небезпеки, 10 березня на території Високівської гімназії рятувальники Черняхівського району провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Мета заходу - підвищення рівня знань школярів щодо безпечного поводження в побуті та на відпочинку, а також ознайомлення з професією рятувальника. Працівники ДСНС організували цікаву програму, під час якої діти брали участь у різноманітних конкурсах і вікторинах. Рятувальники імітували для школярів надзвичайні події, у яких кожен зміг випробувати себе в ролі вогнеборців і проявити спритність, рятуючи людей у задимленому середовищі. Наприклад, дітлахам зав’язували очі, і вони навипередки збирали розкладені на підлозі іграшки, а потім гасили умовну пожежу. Хлопці та дівчата залюбки брали участь в змаганнях, після яких отримували заохочувальні призи. По завершенню інформаційно-розважальної програми учні разом із фахівцями ДСНС вирушили на екскурсію до пожежно-рятувальної частини.

Цього ж дня подібний захід рятувальники провели у Житомирі для школярів загальноосвітньої школи №16 та на території Березівського навчально-реабілітаційного центру Житомирського району для вихованців двох сільських шкіл. Рятувальники спільно із фахівцями Товариства Червоного Хреста показали учням старших класів як надавати першу медичну допомогу, супроводжуючи інформацію мультимедійними слайдами. Окремо зупинилися на роз’ясненні підліткам алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, оскільки із настанням теплої пори року почастішали випадки виявлення на присадибних ділянках, полях і в лісосмугах боєприпасів минулих війн. Цього року піротехніки ДСНС вже вилучили та знешкодили 115 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Також під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» школярі приміряли на себе бойовий одяг рятувальників, ознайомилися з пожежною технікою та вчилися користуватись вуглекислотним вогнегасником. Усі знання, отримані упродовж заходу, учні закріпили у формі командного змагання знавців ОБЖД.

n 1103168208

n 1103168208

n 1103168208

n 1103168208

n 1103168208

n 1103168208

Последнее изменение Пятница, 11/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework