×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

«За життя — на смерть» — життєво кредо розвідників 54-ого ОРБ

Восьмого березня славетний 54-ий окремий розвідувальний батальйон (ОРБ) з Новоград-Волинського, який від самого початку АТО бере активну участь у бойових діях на передовій,

n 1103168212відзначає 73-річницю від дня створення.

Свою історію 54-ий ОРБ веде з 8 березня 1943 року, коли на базі автобронетанкового центру почав формуватись 87-ий окремий мотоциклетний батальйон, передають «Малинські новини».

28 травня 1943 року його створення було завершено. Батальйон увійшов до складу 2-ої танкової армії (2 ТА) Центрального фронту і 5 липня 1943 року розпочав виконання бойових завдань.

За час Другої Світової війни за героїзм та професійність розвідників батальйон отримав знакові нагороди і змінив назву на 87-ий окремий гвардійський мотоциклетний Прутсько-Померанський, орденів Олександра Невського, Богдана Хмельницького 3-го ступеня та Михайла Кутузова 3-го ступеня батальйон.

Після перемоги над фашистськими загарбниками батальйон увели до складу Прикарпатського військового округу. 1 червня 1953 року переформували у 16-ий батальйон, а пізніше на його базі створили 104-ий ОРБ.

Згодом, 1962-го року — 54-ий ОРБ. З набуттям Україною незалежності особовий склад батальйону присягнув на вірність Українському народові. Брав активну участь у миротворчих операціях в Балканах, Африці та Близькому Сході.

54-ий ОРБ неодноразово визнавався кращим серед розвідувальних батальйонів Сухопутних військ Збройних Сил України. Гасло 54-ого ОРБ — «За життя — на смерть» — стало життєвим кредо особового складу під час АТО.

Бійці безстрашно та високопрофесійно захищають рідну землю від сепаратистів та російського агресора. Всіх їх об’єднує патріотизм та любов до Батьківщини. 

Последнее изменение Пятница, 11/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework