×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Прокурор області Любомир Війтович: на кожний сигнал незаконного старательства правоохоронці реагують швидко та результативно

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців значно посилено протидію незаконному видобуванню бурштину

n 2303168382у північних районах області.

Створення міжвідомчих груп, до складу яких ввійшли працівники правоохоронних та контролюючих органів, виправдало себе.

Про це повідомив прокурор області Любомир Війтович після спільної поїздки з головою облдержадміністрації Сергієм Машковським, т.в.о. начальника ГУ НП в області Валерієм Рудиком та керівником УСБ України в області Володимиром Пахнюком в Олевський район з метою вивчення реального стану справ щодо незаконного старательства.

 «Наразі ситуація під контролем правоохоронних органів, які на кожний сигнал незаконного старательства реагують швидко, оперативно виїжджають на місця, вилучають техніку, камінь-сирець та розпочинають кримінальні провадження за фактами незаконного видобування надр», -  констатував Любомир Війтович.

Прокурор області навів конкретні цифри. Зокрема, за фактами незаконного видобування та скуповування незаконно видобутого бурштину правоохоронними органами області зареєстровано та розслідувалися у 2015 році 90, а цього року - 30 кримінальних проваджень, процесуальне керівництво у яких здійснювалося прокуратурою.

«Завдяки активності правоохоронців фактично призупинено масове видобування коштовного каменю. Однак, виявляють поодиноких копачів, незаконні спроби яких видобути бурштин відразу припиняються оперативними групами на місцях», - повідомив Любомир Війтович.    

Керівник відомства наголосив, що позиція прокуратури чітка і принципова: на Житомирщині не повинно бути жодного факту незаконного видобування надр, поруйновані землі мають бути рекультивовані та відновлені.

А тому протистояння та протидія незаконному видобуванню бурштину усіх правоохоронних органів триває.  

До відома. Міжвідомчі робочі групи створені за ініціативою прокурора області на міжвідомчій нараді правоохоронних та контролюючих органів у травні 2015 року, на якій обговорювалися питання підвищення ефективності боротьби з протиправним  видобуванням бурштину. До складу міжвідомчих груп увійшли співробітники ГУНП в області (УМВС), УСБ України в області, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України, контролюючих органів та лісогосподарських підприємств.

Последнее изменение Среда, 23/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework