×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Лікарі вилучили з тіла Андрія Дмитрієнко 16 осколків

У кожного пораненого бійця своя сповнена драматизму історія повернення до повноцінного життя.

n 1104168706Комусь період відновлення вдається подолати швидко, а в когось на це йдуть роки. Старший солдат підрозділу забезпечення командного пункту Андрій Дмитрієнко отримав поранення у серпні 2014 року, коли російські «Урагани» накрили позиції наших військ під Старогнатівкою. Внаслідок обстрілу тоді загинуло 5 військових, більше десяти отримали поранення.

Андрію осколками перебило ліву ногу в чотирьох місцях. Після обстрілу життя бійця почали рятувати у Дніпропетровську, потім чотири місяці Андрій провів у Львові, після чого його перевели в рідний Житомир. Загалом лікарі вилучили з тіла Андрія 16 осколків. Через надколінний перелом кістка стегна влізла у колінний суглоб, тож ліва нога стала коротшою на 6 сантиметрів.

У Житомирській обласній лікарні травматологи провели остеотомію та встановили на ногу апарат Ілізарова. Протягом 9 місяців Андрій щодня на півтора міліметри самостійно підкручував гвинти.

Довжину ноги вдалося відновити. Нині ж найпроблемнішою залишається стопа, яку осколок розтрощив вщент. Стати на ліву ногу досі не може.

— Обмежене пересування — це для мене трагедія, — в голосі Андрія відчувалася неприхована гіркота. — Скільки вистачить сил, боротимуся з наслідками цього поранення.

Випадково мама Андрія Наталія Олексіївна дізналася про фонд братів Кузьміних. За її словами, це була чи не остання надія поставити сина на ноги.

— Ми відправили всі наявні документи та рентгенівські знімки Андрія до чеської ортопедичної клініки, — пояснює Сергій Кузьміних. — За кілька днів прийшла відповідь: «Це наш пацієнт, готові лікувати». І вказана попередня ціна — 4500 євро. І ми почали збирати кошти.

На біду Андрія відгукнулися навіть старі люди, чий внесок у 10 або 100 гривень був теж важливим.

— Я вдячний фонду братів Кузьміних і всім житомирянам за підтримку, — сказав напередодні від’їзду за кордон Андрій Дмитрієнко. — Дуже сподіваюся, що після лікування в Чехії милиці мені не будуть потрібні. І я зможу повернутися на службу.

Матеріал підготував Олександр Тереверко, НА

Последнее изменение Понедельник, 11/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework