Житомирян навчатимуть як працює бюджет участі

Проект «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади»

Кілька десятків житомирян навчали принципів ефективного використання бюджетних коштів, які широко поширені у багатьох країнах світу. В якості тренерів - експерти Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

За три дні міські чиновники та громадські активісти дізнаються про цілі громадського бюджету, переваги та слабкі місця громадської участі, стандарти поляків та досвід інших українських міст у запровадженні партиципаторного бюджету.

Житомир – одне з перших міст в Україні, де громада самостійно буде розпоряджатись частиною міського бюджету.

Довідка: Бюджет участі (громадський бюджет) – це демократичний процес дискусії та прийняття рішень, в якому кожен член територіальної громади вирішує, в який спосіб витрачати частину муніципального бюджету.

Працює це так: людина бачить проблему і має ідею, як її вирішити, тому оформлює це бачення у проект і подає його у міську раду. Потім автори ідей агітують мешканців голосувати за їх проекти, а за кілька місяців відбувається загальне голосування на сайті міськради та на дільницях для голосування. Проекти, які набрали найбільше голосів фінансуються з бюджету міста і втілюються у життя.

Бюджет одного проекту може бути до 1 мільйона гривень, а подати його може будь-хто.

Наразі створена спеціальна координаційна рада, яка запроваджує бюджет участі у Житомирі. Незабаром оголосять про умови та терміни подачі проектів.

 

Последнее изменение Вторник, 10/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework