У Бердичеві відкрили Зал пам’яті Чорнобильської катастрофи. ФОТО

17 вересня 2009 року у приміщенні 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Бердичів було урочисто відкрито музей історії пожежної охорони м. Бердичева та району.


Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Цей захід було приурочено до професійного свята – Дня рятівника. Через три роки, у жовтні 2012 року, Житомирський регіон поповнився ще однією музейною кімнатою, що була відкрита на базі 39-го професійного пожежного посту м. Бердичів.

Проте на цьому просвітницька робота бердичівських рятувальників не припинилася. 25 травня відбулося відкриття чергової музейної кімнати під назвою «Зал пам’яті Чорнобильської катастрофи» у приміщенні 9-ї ДПРЧ. Ідея увіковічення подвигу пожежних, які врятували світ від згубних наслідків аварії на ЧАЕС була остаточно реалізована з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

У будь-якої справи є натхненники та організатори. У Бердичеві ним виступив Погребняк Олександр Михайлович, голова громадської організації «Спілка ветеранів та пенсіонерів пожежної охорони» м. Бердичів, колишній начальник 9-ї ДПРЧ, а наразі активний громадський діяч та пенсіонер. Він довго виношував ідею створення музею саме з Чорнобильської тематики. Хоча участі у ліквідації аварії на ЧАЕС сам не приймав, але його до глибини душі вразив подвиг побратимів-пожежників й ідея увіковічення пам’яті про них прийшла слідом.

Олександр Михайлович разом і колегами зібрали в одному залі багато цікавої інформації про зловісні події 1986 року, яким саме тоді було м. Прип’ять, як проводилася евакуація його мешканців після аварії і який там стан справ у теперішній час. Окремий стенд у залі присвячено всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС з м. Бердичева та Бердичівського району. Також найшлося місце і для зразків бойового одягу та спорядження у якому пожежні рятувальники боролися з так званим «мирним атомом».

Організатори мають надію, що з маленької історії починається велика, а завдяки бажанню і ентузіазму творців даний музей буде тільки збагачуватися і розростатися.

 

 

Последнее изменение Пятница, 27/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework