У Баранівці обговорили питання створення об’єднаної громади

У середу, 25 травня, за ініціативи міського голови Анатолія Душка відбулося громадське обговорення питання створення Баранівської об’єднаної територіальної громади із центром у м. Баранівці.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

В обговоренні питання взяли участь регіональний консультант з бюджетних питань Житомирської міської ради Галина Семенець та працівники Житомирської міської ради, представники політичних партій, громадськості району, депутати міської ради, працівники райдержадміністрації, директора міського дитячого навчального закладу «Сонечко» та Баранівської ЗОШ І-ІІ ст.

Про сутність реформи, зокрема, про перспективи та економічні аспекти добровільного об’єднання територіальних громад відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» розповіла Галина Семенець.

Міський голова Анатолій Душко зосередив увагу присутніх на тому, які права та обов’язки матиме територіальна громада у разі об’єднання, як зміняться надходження в місцевий бюджет та куди будуть використані кошти.

Учасники заходу обговорили перспективи розвитку Баранівської громади: створення робочих місць, розвитку інфраструктури, медицини, освіти, якості надання соціальних послуг та фінансового забезпечення громади. Найбільше громадськість цікавить питання, чи буде позитивний результат після об’єднання сільських та селищної громади в одну.

23 травня у міській раді відбулося засідання спільної робочої групи з підготовки проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Спільна робоча група підготувала проект рішення про добровільне об’єднання територіальних громад та відправила його для обговорення у громадах, яким запропоновано об’єднатися.

За підсумками обговорення був схвалений проект рішення Баранівської міської ради «Про добровільне об’єднання громадян», який буде винесено на чергову сесію міської ради. У проекті рішення зазначено, що громада міста Баранівки об’єднається з громадами Полянківської селищної Суємецької Зеремлянської, Йосипівської, Жарівської, Кашперівської, Рогачівської, Вірлянської, Марківської, Ялишівської, Берестівської, Смолдирівської сільських рад Баранівського району, Ольшанської та Вільшанської сільських рад Романівського району.

 

Последнее изменение Пятница, 27/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework