У Станишівці рятувальники спільно з медиками провели тактико-спеціальне навчання на території лікарні

7 червня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в Житомирській центральній районній лікарні в селі Станишівка, яка сталася внаслідок порушення правил пожежної безпеки.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

За інформацією чергового установи виникла пожежа в палаті №7 лікувального корпусу, що на другому поверсі. Черговим персоналом лікарні вже вжито заходи щодо знеструмлення будівлі, а командою Добровільної пожежної дружини лікарні евакуйовано 74 хворих, з них 17 дітей та 16 працівників закладу. Ще одного хворого вивезти із задимленого приміщення не вдалося. До приїзду рятувальників працівники закладу намагалися самостійно загасити пожежу за допомогою вогнегасника. Однак вогонь швидко розповсюджувався і знадобилася допомога професійних вогнеборців.

На щастя, пожежа в лікувальному закладі сталася не в реальному житті. Саме за таким задумом керівництво лікарні ініціювало та спільно з рятувальниками провело навчання щодо ліквідації умовної пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Головна мета навчання – перевірити готовність медичних працівників до реагування на надзвичайні ситуації. А також практично відтренувати особовий склад залучених підрозділів у проведенні рятувальних робіт. В навчаннях взяли участь сили та засоби 11-ї та 2-ї Державних пожежно-рятувальних частин Управління ДСНС у Житомирській області.

Рятувальники, які прибули до місця виклику, доповіли, що з вікна палати на другому поверсі лікувального корпусу йде густий дим. Провівши розвідку, ланка газодимозахисної служби виявила хворого біля вікна. Бійці ДСНС евакуювали його за допомогою висувної драбини і передали чоловіка до рук медиків, які надали йому першу допомогу. Більше людей у приміщенні лікарні не виявлено.

В цей час інше відділення вогнеборців організувало захист суміжної палати для недопущення поширення пожежі. Одночасно члени добровільної пожежної дружини за допомогою засобів пожежогасіння провели захист суміжних приміщень від вогню та охолодження перекриття між 2 та 3 поверхами.

Завдяки злагодженим діям усіх залучених сил та засобів вдалося уникнути жертв, а умовна пожежа була швидко ліквідована.

По закінченню заходу рятувальники провели для медперсоналу практичне заняття щодо дій в разі виникнення пожежі, а також продемонстрували як правильно користуватися вогнегасником.

 

 

Последнее изменение Среда, 08/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework