×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

На Житомирщині за позовом прокуратури припинено незаконне користування майже 10 га земель лісового фонду

Лісові землі передано з порушенням вимог лісового та податкового законодавства, без погодження із Державним агентством лісових ресурсів України.

Правову позицію прокуратури області Київський апеляційний господарський суд визнав обґрунтованою, а договір щодо довгострокового тимчасового користування СП «Щорсівський гранітний кар’єр Укооппостачмашу» лісами – недійсним, зобов’язавши підприємство повернути ліс до ДП «Коростенський лісгосп АПК».
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
Установлено, що на виконання розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації від 29.12.2012, ДП «Коростенський лісгосп АПК» КП «Житомироблагроліс» облради передано у користування СП «Щорсівський гранітний кар’єр Укооппостачмашу» 9,9 га лісів терміном на 30 років для культурно-оздоровчих, рекреаційних та туристичних цілей.
Однак, лісові землі передано з порушенням вимог лісового та податкового законодавства, без погодження із Державним агентством лісових ресурсів України.
До того ж, у договорі не передбачено механізм розрахунку плати за користування лісом, а її розмір визначено як 20 доларів США за рік, у той час, коли, відповідно до положень Податкового кодексу України, вона має становити понад 40 тис грн.
Органами прокуратури області вжито заходів представницького характеру, завдяки яким припинено незаконне користування майже 10 га лісу.

Последнее изменение Среда, 15/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework