Чи врятує ОСББ занедбані будинки?

На засіданнях виконкому вже не раз піднімалася тема про ліквідування ВЖРЕПІВ. Міський голова Сергій Сухомлин вважає створення ОСББ єдиною прогресивною формою управління житловим фондом міста.

 

За словами міського голови, власники квартир повинні самі вирішувати, хто надаватиме їм комунальні послуги і контролювати їх виконання. ОСББ, на відміну від ЖЕКа, не сплачує 20% ПДВ та податку на прибуток. Зекономлені гроші жителі зможуть направити на реальні потреби будинку, які потребують першочергового вирішення.

ЧИТАЙТЕ також: Міфи та правда про ОСББ 

Потреби житлового фонду Житомира колосальні. Вже до виділених 15 мільйонів гривень буде віднайдено у міському бюджеті додаткове фінансування.

Про те, що буде з жителями, які до 1 липня не створять у своєму будинку ОСББ, на засіданні виконкому розповів Олександр Фещенко:

«Ми чітко розуміємо, що є будинки більш нові, стан яких кращий, а є старий житловий фонд, який менш привабливий, де ремонтних робіт потрібно проводити набагато більше. Завдання міської влади розбити лоти так, щоб менш привабливі будинки не залишилися «за бортом». Щоб не вийшла ситуація, коли гарний житловий фонд розберуть управителі чи управляючі компанії, а будинки, які невигідно утримувати, залишаться на одинці зі своїми проблемами. Тому ми включаємо до кожного лоту будинки і які у гарному у стані, і які у гіршому. Тобто в кожному лоті буде конкретний перелік будинків і зазначений побудинковий тариф. Над цим вже працює робоча група, до якої входять депутати, члени виконкому, директори комунальних ВЖРЕПІВ, представники приватних компаній-надавачів послуг», - заявив Олександр Фещенко.

ЧИТАЙТЕ також: Житомиряни, які створять ОСББ гарантовано отримають гроші на капітальні ремонти будинків

Додамо, що на 16 червня у Житомирі діє 139 ОСББ. З початку 2016 року жителі міста створили 70 об’єднань.

 

Последнее изменение Четверг, 16/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework