Прокуратура Житомирщини довела в апеляції незаконність надання землі вартістю понад 1,1 млн. грн.

Правову позицію органів прокуратури Житомирської області підтримано апеляційним судом та залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким скасовано рішення Новогуйвинської селищної ради та визнано недійсними 12 державних актів на право власності на ділянки загальною площею 1,5 га вартістю понад 1,1 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Установлено, що у 2005 році рішенням Новогуйвинської селищної ради Житомирського району, у порушення вимог земельного та лісового законодавства, передано у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків та інших споруд 12 ділянок загальною площею понад 1,5 га у смт. Гуйва.

Так, селищна рада перевищила свої повноваження, оскільки розпорядилася земельними ділянками лісогосподарського призначення, розташованими поза межами населеного пункту.

Крім цього, зазначені наділи накладаються на землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні ДП «Житомирське лісове господарство» та віднесені до категорії земель лісогосподарського призначення, а відтак, не могли бути передані селищною радою у власність, оренду або користування за цільовим призначенням для будь-якої забудови.

 

 

Последнее изменение Четверг, 16/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework