На Житомирщині офіційно зафіксовано близько тисячі наркозалежних

Сьогодні, 23 червня, у приміщенні прес-центру Житомирської міської ради відбувся круглий стіл, на якому розглянули питання поширення наркоманії у місті.

За поточний рік, по місту зареєстровано 110 фактів збуту наркотиків, 17 осіб причетні до кримінальної відповідальності.

Начальник сектору відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Віталій Прокопенко повідомив, що у Житомирі проводиться комплекс заходів щодо виявлення наркоторговців, зокрема і в мережі Інтернет. На сьогоднішні день існують технології, які дозволяють розміщувати сайти у будь-якій точці планети будь-то Голландія чи Китай, тому поліція потребує участі у міжнародній співпраці.

Технологія закупівлі наркотиків через сайт проста: наркозбувач розміщує інформацію на сайт, споживач зв’язується із продавцем, оплачує рахунок та отримує своє замовлення у попередньо домовленому місці, без наочної зустрічі між обома сторонами. Такий спосіб збуту та купівлі наркотиків є досить популярним тому поліція розробляє план дій, щодо таких ситуацій, зокрема може блокувати електронні рахунки. Реклами таких сайтів незаконно розміщені по місту на фасадах будинків.

За круглим столом обговорили питання не тільки збуту наркотиків, а і проблему наркоманії у місті. Офіційна статистика повідомляє, що в Україні 50 тисяч наркозалежних, за неофіційною – 425 тисяч. Житомирська область має середні показники. У нас зафіксовано близько 920 хворих, і з них 700 чоловік – вживають наркотичні засоби шляхом ін’єкцій. Щороку, в наркологічному диспансері проліковується близько 500 наркохворих.

Нагальною проблемою є також інформування про наркотики не лише дітей, а і їх батьків. Частіше всього соціальні центри приїздять у школи, університети, табори та інформують дітей про шкідливий вплив наркотиків на організм, при цьому деякі батьки навіть не знають, які ознаки того що їх дитина вживає наркотики. З метою забезпечити батьків відповідною інформацією за круглим столом вирішили запустити короткі соціальні ролики про ознаки вживання наркотичних речовин, як легких так і важких.

 

 

Последнее изменение Четверг, 23/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework