На Житомирщині за оренду паїв власники отримали майже 17 мільйонів гривень

У Житомирській області впродовж першого півріччя поточного року орендарі сплатили власникам земельних паїв 16,6 млн. гривень за користування земельними ділянками.

Суб’єкти господарювання розраховуються з власниками паїв переважно у натуральній формі (сільськогосподарська продукція) – 61%. Ще 38% - грошові виплати. Незначна частина оплати здійснюється у вигляді послуг – близько 1%, - повідомляють у Головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області.

Середній розмір плати за оренду одного гектара землі порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 206,7 грн. та становив 914,5 гривень. Найвища ставка за користування землею у Любарському районі – 2054,9 грн. за га, найменша – у Черняхівському – 170,1 грн. за гектар.

На сьогодні в області з власниками земельних паїв укладено 189214 договорів оренди на земельні ділянки загальною площею 527,1 тис гектара. Нарахована плата за користування землею становить 482,1 млн гривень. Переважну кількість ділянок власники віддали в оренду на термін 8 – 10 років.

 

 

Последнее изменение Четверг, 30/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework