×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Як доїхати до Мінська за 10 грн і почуватися там мільйонером?

Білорусь часто називають заповідником соціалізму. Хто приїжджав у цю країну, повертаючись, казав: “Неначе в СРСР побував”.

Цього тижня житель села Троковичі, депутат Черняхівської районної ради Анатолій Мельниченко вирішив сам це перевірити і побачити, як же там насправді. 

Як доїхати до Мінська за 10 грн і почуватися там мільйонером? Як весело провести час у незнайомому місті і витратити мінімум коштів? Про це розповість усім нам Анатолій Мельниченко, пише «Моя Черняхівщина».
“Приїхав у центр Мінська на Октяберську площу. Звідти до Києва 520 км…І здогадаєтеся, скільки ж я заплатив за дорогу? До Мінська із Києва я витратив лише 10 грн, дешевше, мабуть, тільки автостопом, але я їхав на комфортному автобусі. Це стало можливим завдяки чудовим акціям від сайту busfor.ua. Назад на дорогу витратив 300 грн. Ціни тут не сильно відрізняються від наших. Як тільки я проїхав кордон, – відразу побачив відмінність між дорогами. В Білорусі вони реально кращі. Крім доріг, в око впадає незвична чистота, і машин на трасі значно менше. До Мінська їхали годин 12 з урахуванням зупинок та проїздом кордону. Трохи довго, але в автобусі я познайомився з дуже симпатичною дівчиною Настею, яка теж встигла купити квиток за 10 грн і ми вирішити всюди бути разом.
У Мінську багато цікавих місць, але кожен турист точно має відвідати найголовнішу пам’ятку за версією самих же жителів. Це не пам’ятник і не площа, не замок і не хмарочос. Це – бібліотека! І прийшов я сюди не для того, щоб читати книги – прийшов, щоб побачити Мінськ з висоти космічного корабля.

Роздивляючись місто з висоти 23-го поверху, зрозумів, що за весь час я так і не побачив радянських пережитків, про які всі часто говорять. Тому що вони не зовні на вулицях міста – вони у менталітеті.


Щодо ставлення людей до влади і президента Лукашенка, то одні його всіляко розхвалюють, інші говорять про владу дуже тихо – неначе бояться.


Подорожуючи по Білорусії не можливо не помітити наскільки гарна ця країна. Можливо тут немає визиваючих яскравостей, але це все наше, рідне…. Від’їжджаючи в Україну ще раз задумуєшся, що чекає на Білорусію в майбутньому? Які повороти будуть в її долі? Буде тут жорстока диктатура чи пройде революція? Хочеться віряти, що Білорусії посміхнеться удача, а її дітей чекати світле майбутнє.


“Мінськ – це місто пам’ятників, казино та мільйонерів”, – зазначила чарівна супутниця нашого земляка Анастасія.

Последнее изменение Пятница, 01/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework