×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Генерал Забродський: Якщо розмовляти військовою мовою, то доля Слов’янська вирішувалася не в Слов’янську

Операція зі звільнення Слов’янська була класичним зразком дій з оточення противника з тим, щоб примусити його полишити населений пункт, уникнути руйнувань міста та жертв серед мирного населення.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу в рамках урочистостей з нагоди другої річниці звільнення міста розповів генерал-майор Михайло Забродський, командувач високомобільних десантних військ України. Два роки тому генерал був командиром 95 аеромобільної бригади та брав участь у подіях.
“Невдячна справа – оцінювати дії власного командування на той час. Але з точки зору одного з безпосередніх виконавців тих дій – я вважаю, що це була класична операція на оточення, були створені всі умови для того, щоб витіснити незаконні збройні формування за межі міста Слов’янська, щоб зберегти життя місцевих жителів та уникнути вуличних боїв та боїв у самому місті”, – сказав офіцер.
Він додав, що звільнення Слов’янська стало вже результатом складної військової операції.
“Якщо розмовляти військовою мовою, то доля Слов’янська вирішувалася не в Слов’янську. Вона вирішувалася в районі населених пунктів Ямпіль, Крива Лука, Миколаївка. Після того, як Збройні Сили України оволоділи цими населеними пунктами, утримання самого Слов’янська для противника стало недоцільним. Тобто були створені умови, щоб вони залишили місто”, – сказав Забродський.
Генерал зауважив, що за два роки, що минули, в Українському війську та в високомобільних десантних військах відбулися вражаючі зміни.
“Перш за все, змінилися люди. З’явився бойовий досвід, розуміння ситуації, розуміння природи бою, з’явилися зірки командирської ланки, герої, люди, які не бояться йти у вогонь, щоб виконати бойове завдання. Це головне”, – сказав бойовий генерал.
Він окремо наголосив, що незважаючи на складний стан, держава та військово-політичне керівництво країни нічого не жаліють для війська та для високомобільних десантних військ.
“Ми отримуємо техніку не в тій кількості, можливо, в якій хотілося б, але отримуємо. Це і нові зразки броньованих машин, засоби зв’язку, артилерійські системи, системи управління вогнем. Ми відчуваємо ставлення цивільних людей до нашої роботи, це добре відношення та повага” – сказав Забродський.

Укрінформ

Последнее изменение Четверг, 07/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework