×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Лише за останні два місяці на водоймах області загинуло 6 осіб, серед яких 1 дитина

Начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук спільно з настоятелем Свято-Михайлівського кафедрального собору Богданом Бойко звернулися до жителів області із проханням дотримуватись правил безпеки життєдіяльності під час відпочинку на водоймах і берегти Богом дароване життя.

ШАНОВНІ СПІВГРОМАДЯНИ!
Звертаємось до Вас, аби спільними зусиллями запобігти загибелі та травмуванню громадян на водних об'єктах області. Незважаючи на запроваджені заходи через грубі порушення правил поведінки на воді з життя продовжують йти люди. Лише за останні два місяці на водоймах області загинуло 6 осіб, серед яких 1 дитина. Загалом же з початку року жертвами необережного поводження на водоймах стало 13 осіб, з них 2 дитини.
Трагічний випадок стався 24 червня в м. Новоград-Волинському. В річці Случ втопився 10-річний хлопчик. З’ясувалось, що хлопчина пішов купатись на місцеву водойму. А через деякий час відпочиваючі помітили його тіло, що плавало неподалік від берега. Працівники міської комунальної аварійно-рятувальної станції намагались надати йому першу допомогу, однак усі спроби виявились марними. Дитина загинула.
Більшість загиблих дорослих за купальний сезон – це чоловіки у віці 36-43 років. Основна причина трагедій – купання у місцях стихійного відпочинку з порушенням правил поведінки на воді. Зокрема, купання в нетверезому стані, заплив на значні відстані, на небезпечні ділянки чи спроба перепливти водойму. У випадку з дітьми – це бездоглядність з боку дорослих, коли діти опиняються біля ставку, штучних водойм чи на річці самі.
Нехай кожен, усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом та близькими, подбає про гідну поведінку в побуті та на відпочинку. Батькам неприпустимо залишати дітей без нагляду. Слід змалечку привчати їх, що без відома дорослих дитина не може залишати оселю чи подвір’я, тим паче самостійно вирушати до водойми. Трагічно закінчуються і розваги на воді, пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавзасобів, а також урвищ. Необхідно уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега.
Особливо наголошуємо на неприпустимості заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння. Адже саме під впливом алкоголю людина втрачає самоконтроль!
Ані любов та милосердя Боже, ані рятувальники не в змозі уберегти людину від лиха, якщо вона залишатиметься духовно байдужою, неуважною, самовпевненою та зверхньо ставитиметься до уроків життя і порад. Переконливо просимо Вас: пам’ятайте та дбайте про свою безпеку! Свято бережіть найвищу цінність, даровану Богом, – життя!

Последнее изменение Четверг, 07/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework