На Житомирщині за апеляцією прокуратури неповнолітньому призначено умовне покарання

Апеляційну скаргу Коростишівської місцевої прокуратури щодо неправильного застосування закону України при призначенні покарання неповнолітньому задоволено апеляційним судом Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Вирок суду першої інстанції скасовано та постановлено новий вирок – позбавлення волі строком на 6 місяців з іспитовим терміном один рік.

Йдеться про те, що 14-річний житель Володарсько-Волинського району у 2015 році, разом з іншою особою (матеріали стосовно якої виділені в окреме кримінальне провадження), скоїли декілька крадіжок. Зокрема, проникнувши увечері до господарської будівлі односельчанина, викрали три велосипеди, електропилку та інше майно, завдавши матеріальних збитків на загальну суму понад 2,5 тис грн.

За результатами судового розгляду, у якому державне обвинувачення підтримувала Коростишівська місцева прокуратура, неповнолітньому винесено покарання у виді 30 днів арешту.

Оскільки застосування до неповнолітніх такого виду покарання, як арешт, передбачено лише після досягнення ними 16-річного віку, прокуратура оскаржила вирок суду в апеляційній інстанції, якою призначено умовний термін покарання.

Последнее изменение Среда, 13/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework