На водоймах Житомирщини продовжують гинути люди

Триває купальний сезон, який для багатьох необачних мешканців обертається трагедією. З початку літа внаслідок необережного поводження на воді в Україні загинуло 394 людини, з них 29 - дітей. На території Житомирщини - 10 осіб, серед яких 1 дитина.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Основна причина трагедій – купання у місцях стихійного відпочинку з порушенням правил поведінки на воді. Зокрема, купання в нетверезому стані, заплив на значні відстані, на небезпечні ділянки, де проводиться вилов риби, чи спроба перепливти водойму. У випадку з дітьми – це бездоглядність з боку дорослих, коли діти опинялися у ставку чи річці самі чи поруч з іншими дітьми.

Останній випадок загибелі стався 13 липня на одному із кар'єрів міста Житомир. 17-річний юнак послизнувся і впав у воду. Хлопець не вмів плавати, тому швидко пішов пішов на дно. 14 липня водолази обласної комунальної аварійно-рятувальної служби дістали потопельника на відстані близько 4-5 м від берега, на глибині 6 м.

- Нажаль, кількість загиблих майже щодня зростає. Бажаючі охолодитись, забувають про правила безпеки і обирають для відпочинку досить небезпечні місця, — коментує очільник рятувальників Житомирщини Ігор Нікітчук, - Хочу нагадати, що на території області визначено 8 об'єктів масового відпочинку людей на воді - 2 пункти прокату плавзасобів, "Дитячий" та "Дорослий" пляжі у м. Житомирі, пункт прокату плавзасобів та пляж у м. Коростені, по одному пляжу у містах Новограді-Волинському та Бердичеві. На них організована робота сезонних рятувальних постів, і люди тут, як правило не гинуть.

Управління ДСНС у Житомирській області нагадує! Щоб не потрапити у біду під час відпочинку, дотримуйтесь правил поведінки на воді! У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм, заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавучих засобів, а також урвищ. Не плавайте наодинці, якщо не впевнені в своїх силах, уникайте воду з швидкою течією. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

 

Последнее изменение Пятница, 15/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework