У ЖНАЕУ представникам Києво-Могилянської бізнес-школи розповіли про розвиток органічного агрокомплексу області

«Житомирщина може стати столицею органічного агробізнесу країни», – про це під час зустрічі у Житомирському національному агроекологічному університеті 15 липня заявили представники Києво-Могилянської бізнес-школи.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету.

До Житомира вони приїхали напередодні, аби дослідити феномени міста, зануритись у бізнес- та культурне середовище регіону, працювати з унікальними місцевими кейсами. У рамках свого тижневого перебування у Житомирі встигли обговорити певні ідеї та напрацювання із міським головою, відвідати підприємства, компанії тощо

З ректором ЖНАЕУ Олегом Скиданом спілкувалися близько місяця тому, і врешті вирішили ознайомитися особисто із тими проектами, про які він розповідав.

Зокрема, доцент кафедри маркетингу Житомирського національного агроекологічного університету Наталія Степаненко розповіла гостям про результати роботи ЖНАЕУ у галузі органічного виробництва, що були досягнуті за останні 5 років, а також поділилася планами на такий же термін у майбутньому.

Про німецько-українську співпрацю в галузі органічного землеробства, мету, завдання та виконавців проекту, серед яких і Житомирський національний агроекологічний університет, Поліський центр органічного виробництва «Полісся Органік» на базі ЖНАЕУ, органік школу, створення Поліського екологічного кластеру, Міжнародну науково-практичну конференцію «Органічне виробництво та продовольча безпека», «Комплексну програму розвитку органічного виробництва на Житомирщині на 2016–2020 роки» та багато іншого, що зробили і продовжують робити керівництво і співробітники агроуніверситету, представники Києво-Могилянської бізнес-школи дізналися із презентації Наталії Степаненко.

На заході також були присутні проректор з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку ЖНАЕУ Іван Мартинчук, декани та викладачі факультетів, які активно допомагають впроваджувати ідеї розвитку органічного виробництва на теоретичному й практичному рівнях. В університеті на 7 факультетах впроваджено курс «Органічне виробництво», ведеться наукова робота, видаються довідники і посібники на цю тематику.

За словами ректора ЖНАЕУ Олега Скидана, в країні наразі є понад 200 виробників органічної продукції, щонайменше 20 з яких представляли свої товари під час міні-ярмарку органічної продукції в агроуніверситеті у рамках Міжнародної конференції. У минулі роки учасники конференції виїздили на підприємства, що займаються органічним виробництвом і функціонують на теренах області.

Ректор, користуючись нагодою, також представив присутнім проект еколого-рекреаційного комплексу «Відродження», що мають намір реалізовувати на 11 га Ботанічного саду в Житомирі.

Представники Києво-Могилянської бізнес-школи на завершення зустрічі поділилися своїми враженнями та ідеями щодо майбутньої співпраці з Житомирським національним агроекологічним університетом, дали певні поради із розвитку Поліського екологічного кластера.

«У вас є усі можливості зробити Житомир центром органічного руху країни. Бачимо цілеспрямовану роботу, наполегливість і гарний досвід», – звернулися до ректора та колективу ЖНАЕУ гості.

 

 

Последнее изменение Понедельник, 18/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework