Хто керує комунальними підприємствами Житомирщини?

Сьогодні ми можемо чітко спостерігати тенденцію посилення кризових явищ у житлово-комунальному господарстві:

вартість послуг невпинно зростає, при цьому їхня якість знижується, комунальна інфраструктура занепадає, кількість аварій зростає, нормативно-правова база галузі далеко не досконала. Про проблеми житлово-комунального господарства, напевно, не писав лише ледачий. Та це й не дивно, адже стан ЖКГ, від якого безпосередньо залежить рівень і якість життя громади – одне з тих питань, яке хвилює абсолютну більшість населення муніципальних утворень. Одночасно це один з найважливіших і найтяжчих напрямів у діяльності органів місцевого самоврядування. 

Напередодні виборів ЖКГ стає зручною темою для політичної агітації, передвиборчі програми часто будуються на обіцянках вирішити всі проблеми громадян у цій сфері. Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» проаналізував під якими партійними прапорами здійснюється управління комунальними підприємствами, заснованими Житомирською обласною та міською радами. 

Загалом експертами руху «Під контролем» було проаналізовано 30 комунальних підприємств, які надають послуги в сфері ЖКГ: 23 підприємства, підпорядкованих Житомирській міській раді та 7 підприємств – Житомирській обласній раді. 

Як вдалося з’ясувати 11 керівників цих підприємств мають ту чи іншу партійну приналежність.

Найбільше в галузі представлена ВО «Батьківщина», до її складу входять чотири керівника комунальних підприємств регіону. Одним з них є начальник Управління автомобільних шляхів Володимир Гаврилюк, який на останніх чергових місцевих виборах безуспішно балотувався до Житомирської міської ради. Хотілося б відзначити, що очолюване ним підприємство є одним із найприбутковіших в Житомирі. Так, за даними офіційного порталу публічних фінансів України Є-data в першому півріччі 2016 р. на рахунки згаданого підприємства було перераховано 9387857 грн. Крім того, погляди біло-червоних сповідують і керівники Виробничих житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств (ВЖРЕП) №13 і №16, відповідно Геннадій Шефлер і Анатолій Толочко. Останній є депутатом Корольовської районної ради м. Житомира. Якщо ж говорити про комунальні підприємства області, то тут представник «Батьківщини» лише один – Анатолій Володін – очільник Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби.

Членами президентської «Солідарності» є, директор ВЖРЕП №9 Михайло Ченков, керманич Новоград-Волинського міжміського БТІ Петро Сербін і начальник Малинського районного комунального підприємства технічної інвентаризації Сергій Карпенто. Усі троє на останніх виборах активно намагалися потрапити до рад різних рівнів, однак вдалося це зробити лише Сергію Васильовичу, діючому депутату Малинської міської ради.

Самопоміч у сфері ЖКГ фактично має лише одного директора. Юрій Юзвинський, депутат Житомирської міської ради, керує Інспекцією з благоустрою м. Житомира.

Важливе для міста КП «Експлуатація штучних споруд» очолює Володимир Сидорчук, який у жовтні 2015 р. балотувався до обласної ради під прапорами минулорічного політпроету Сергія Капліна.

Також на території міста працює Автотранспортне підприємство 0628, яке з 2012 р. очолює Сергій Колесник, представник Опозиційного блоку.

Є серед керівництва комунальними підприємствами області й представники від ПП «Українське об’єднання патріотів – Укроп». Зокрема Олександ Біденко, директор Обласного учбово-курсового комбінату житлово-комунального господарства.

На сам кінець хотілося б наголосити, що наявність у рядах політичних сил керівників комунальних підприємств перекладає на партію й відповідальність за їхню діяльність. Саме тому Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» не лише вимагатиме від політиків роботи, але й пильно слідкуватиме за її виконанням.

 

Статтю підготовлено ГО «ЦЕНТР СУСПІЛЬНИХ ДІЙ “СІВІТАС”»,

в рамках діяльності коаліції «Під контролем».

Последнее изменение Пятница, 22/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework